Resimli Adam – Ray Bradbury

Share

Ray Bradbury’nin ilk kez 1951’de yayınlanan ve içinde on sekiz hikâyenin olduğu bir kitap Resimli Adam. Tüm hikâyelerin ana teması aynı olmakla beraber her biri sizi başka başka diyarlara götürüyor.

Hikâye, gelecekten gelen bir kadının bir adamın vücuduna dövme yapması ile başlıyor.

Resimli Adam, bedeninin üzerindeki dövmeler hareket ettiği için çok uzun zamandır düzenli olarak iş bulamamaktadır. Dövmeler geleceği gösterdiğinden Resimli Adam bunu kendi laneti olarak adlandırmaktadır. Özellikle de yanında bulunan kişinin geleceğinin vücudunda görünmesi insanlarla olan iletişimini tamamen bozmaktadır.

Kitapta on sekiz hikaye, on sekiz birbirinden farklı hayat var. Bazı hikayeler için keşke devamı olsa dediğim oldu, bazılarını ise maalesef sevemedim. Okurken bazı hikâyeler için yazarın nasıl aklına geldi diye düşünmeden edemedim.

Ray Bradbury’nin uzaya olan düşkünlüğü hikâyelerinde açıkça görünüyor. Aslında kitabın farklı hikâyelerden değil de, tek bir kurgu üzerinden ilerlemesini isterdim. Çünkü konunun bu kadar özgün olması çok dikkat çekici.

Yazarın, Bilim kurgu Klasikleri serisi adı altında Mars Yıllıkları, Yakma Zevki ve Fahrenheit 451 kitapları da bulunmaktadır. İthakı Yayınları’ndan çıkan bu seride, bilim kurgu sevenlere yönelik birçok kitap var.

Burçin Erbay

Burçin, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji bölümünden mezun olduktan sonra, İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yaptı. Sevdiği yazarların kitapları çıkar çıkmaz kendini kitapçıda bulan ve onları okurken dış dünya ile bağlantısını kesen Burçin, 2012 yılında kendi kitap blogunu açtı. Hem okumayı hem de kitaplar hakkında yazmayı sevdiği için artık Serinletici'de!

You may also like...