Toyota Corolla Cross SUV tanıtıldı

Share

Japon otomobil üreticisi Toyota, SUV dünyasına yeni bir model daha ekledi. Toyota Corolla Cross SUV modeli olarak tanıdığımız yeni model, Japon üreticinin orta boyutlardaki SUV modeli olacak.

Geçtiğimiz aylarda Yaris modelinin SUV versiyonu olan Yaris Cross modelini tanıtan Toyota, bu defa da yeni Toyota Corolla Cross SUV modeli ile karşımıza çıkıyor. C-HR modelinden büyük, RAV4’ten küçük boyutlara sahip olan yeni Toyota Corolla SUV modeli ilk etapta Tayland’da satışa sunulacak. Daha sonra zaman kaybetmeden diğer pazarlarda da satışa çıkmasını bekliyoruz.

Toyota’nın yeni SUV modeli Corolla ve C-HR’ın da kaullandığı TNGA-C platformu üzerine inşa edildi. Boyut olarak 4460 mm uzunluğa, 1825 mm genişliğe, 1620 mm yüksekliğe ve 2640 mm aks mesafesine sahip olan Corolla Cross, iki farklı motor seçeneğine sahip.

İlk etapta Tayland’da satışa çıkacak modelin ilk motor seçeneği 1.8 litrelik benzinli motor olarak karşımıza çıkıyor. 140 beygir güç ve 400 Nm tork üreten 1.8 litrelik benzinli motorun gücü ön tekerleklere CVT şanzıman ile aktarılıyor. Son zamanlarda çevreci motorlarıyla gündemdeki yerini kaybetmeyen Toyota, yeni Corolla Cross SUV modelinde ikinci motor seçeneği olarak hibrit üniteyi seçmiş. 100 beygir güç ve 142 Nm tork üreten 1.8 litrelik benzinli motoru ile entegre çalışan 72 beygir güç ve 163 Nm tork üreten elektrikli motorun ürettiği güç e-CVT şanzıman ile tekerleklere aktarılıyor.

Tasarım olarak RAV4’ün kardeşi olduğunu belli eden Corolla Cross SUV modeli, iç mekanda Corolla ile birebir aynı dersek yanlış olmaz. 17 ve 18 inç boyutundaki jantlar ile tercih edilebilen Corolla Cross 487 litrelik bagaj hacmine sahip.

yeni Toyota Corolla Cross SUV modelini bu ay Tayland’da satışa çıkacak. Otomobilin çok kısa zaman içerisinde diğer pazarlarda da yer alması bekleniyor. Fiyatı konusunda da henüz bir açıklama yapılmadı.

https://shiftdelete.net/toyota-corolla-cross-suv#galeri-10

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...