En hızlı yaygınlaşan Android sürümü belli oldu

Share

En hızlı yayılan Android sürümü merak ediliyor. Google’ın Android geliştiricileri için kurduğu internet sitesinde bir açıklama yayımlandı. Bu açıklamada “En çabuk yayılan Android sürümü hangisi?” sorusunun cevabı yer alıyor.

Bilindiği üzere Android 11’in çıkış tarihi belli oldu. Şu an için geliştirilme aşamasında olan Android 11, birçok kullanıcıyı şimdiden heyecanlandırdı. 23 Eylül 2008 tarihinde hizmet hayatına başlayan Android, milyarlarca akıllı telefon tarafından kullanılıyor.

Google, günümüzde en çabuk yayılan Android işletim sistemi için bir araştırma yaptı. Arama motoru devi, yaptığı araştırmaya ilişkin yayımladığı ilgili yazıda bu konuda lider olan işletim sistemini açıkladı: Android 10.

En hızlı yayılan Android sürümü

Piyasaya sürüldükten yalnızca 5 ay sonra 100 milyon akıllı telefon tarafından kullanılma başarısına erişen bu yazılım, Android’in tarihine geçti. Kendisinin Android 9 Pie sürümünden daha çabuk yayılma oranı yüzde 28 olarak ifade edildi.

Google’ın bu konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde: “Android’in daha fazla kullanılmasından dolayı heyecan duyuyoruz ve güncellemeleri daha önce yayımlamak adına orijinal ürün üreticilerimizin ve yonga seti tedarikçilerimizin (ortaklarımızın) bizimle yakın iş birliği yapmalarından dolayı minnettarız.

Android kullanıcılarının yüzde 16’sına hitap etme başarısını gösteren ve bunu 10 ayda gerçekleştiren bu sürüm, 300 günde 400 milyon Android kullanıcısına erişti. ABD’li arama motoru firması, günümüzde 2.5 milyar adet Android cihazının olduğunu söyledi.

https://shiftdelete.net/en-hizli-yayilan-android-surumu-belli-oldu

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...