Mavi Kuş – Sevinç Kuşoğlu

Share

Bu kitapta hayvan ve doğa sevgisini iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Doğanın o eşsiz manzarası sizi karşılayacak. Kapılarını sizlere açacak ve bekleyecek sizi buradan girip hayallerin o eşsiz güzelliğini tatmanızı. Bu duygular ile doğa ve hayvanların iç içe yaşayışlarına şahit olacaksınız.

Sevginin gücünü, arkadaşlığın güzelliğini harmanlayarak çocuklarınıza hayvan sevgisini aşılayacak bir kitap Mavi Kuş. Okurken çok keyif aldım ve küçük kız (ana kahramanımız) ne yaşarsa onunla beraber yaşadım. Onun gördüklerini ben de gördüm. Hayal etmenin sonsuzluğuna daldım.

Küçük kızın annesi kuş resimleri yapmaktan çok hoşlanan biri. Kızına da kanatları mavi, gagası turuncu ve göğsü gri bir kuş çizdi. Sabah o resmi arayarak kalkar ancak bulamaz. Okula giderken o kuşun erik ağacının üstünden ona seslendiğini duyar. İlk başta inanamaz ama o kuş orada ve ona seslenir. Onun Boyalı Kuş’u.

Daha sonra küçük kız hastalanır ve Boyalı Kuş onu ziyarete gelir. Ona çok sevdiği Kuş Çiftliğinden bahseder. Onu oraya götüreceğini ve o güzellikleri onun da görmesi gerektiğini anlatır. Bu sayede Boyalı Kuş ile Kuş Çiftliğine Doğru bir yolculuk yaparlar.

Bu yolculukta gördüklerini neler yaşadığını okuyoruz.

Kitap küçük kızın ağzından yani kahraman anlatıcı ile yazılmış. Bu sayede o ne hissederse biz de onu hissediyoruz. Bu kitap, 1993 yılında Gülten Dayıoğlu 30. Sanat Yılı Öykü Yarışması’nda Birincilik Ödülü almıştır.

Kitap +9 yaş için uygundur. Kitabın içinde bulunan iç resimler Sedef Kökçüoğlu tarafından yapılmış. Kitabın içinde resimlerin bulunması çocukların hoşuna gidecektir.

Çocuklarınızın bu kitabı zevkle okuyacağına inanıyorum. Çocuk kitabı okumaktan hoşlanan büyükler de bu kitabı sevecektir.

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...