Tim Cook’un Apple kontratı bitiyor, peki yenilenecek mi?

Share

Apple ve Tim Cook artık bir dönemin sonuna gelmek üzere. Geçen yıl 133 milyon dolardan fazla tazminat ödemesi alan tecrübeli yönetici, 884 milyon dolardan fazla da ikramiye aldı. Cook, geçen yıl dünyada kendisine en çok ücret ödenen 2. yöneticiydi.

Apple’ın akıllı telefonlarına, tabletlerine, akıllı saatlerine ve benzeri ürünlerine katkı sağlayan 59 yaşındaki yönetici, Apple’da İcra Kurulu Başkanı unvanı ile çalışıyor. Kendisi 2007 yılında Apple’ın yürüttüğü operasyonların başına getirildi.

Steve Jobs’ın sağlık sorunları nedeni ile zaman zaman Apple’ı bırakmak zorunda kaldığı günlerde dizginleri eline alan Tim Cook, bugün Apple’ın CEO’su olarak önemli projelere imza atıyor. Cook’un bu görevi 24 Ağustos 2011 tarihinden beri icra ettiğini belirtelim.

22 yıldır Apple’da görev alan Cook, bu şirketin sahip olduğu hisselerin değerini 7 kat yükseltti. Buna ek olarak Cook’un CEO görevine getirildikten sonra iPhone modellerinin daha büyük ekranlara sahip olmasını, OLED panellerin tercih edilmesini, yüz tanıma sisteminin yeniden tasarlanmasını ve tam ekrandan çentik tasarımlı ekranlara geçiş yapılmasını sağladığını söyleyelim.

Apple Watch ve AirPods gibi ürünlerin yaygınlaşmasında elzem bir rol oynayan CEO, 26 Haziran 2011 tarihinde Apple ile 10 yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Bu sözleşme, önümüzdeki yıl bitecek.

Bu durum, “Tim Cook ayrılacak mı?” sorusunun sorulmasına neden oluyor. Cook, bu konu hakkında henüz bir bilgi vermedi. Birçok güvenilir kaynak, Cook’un 10 yıl daha Apple’da çalışacağını düşünüyor.

Cook’a sunulacak olan yeni kontrat elbette 10 yıl önce hazırlanan kontrattan çok daha fazla kazançlı olacak. Birçok kişi, Cook’un 2021 yılından sonra emekliye ayrılmayacağına inanıyor. Zira kağıt üzerinde Cook’un Apple’dan ayrılması için hiçbir sebep yok.

Kendisinin 2022 veya 2023 yılında artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanacak olan Apple Glass ürünleri ile meşgul olacağı belirtiliyor.

https://shiftdelete.net/apple-ve-tim-cook-bir-donemin-sonuna-geliyor

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...