Elektrikli BMW iX3 tanıtıldı

Share

Elektrikli araçların sayısı her geçen gün çoğalıyor. Farklı segmentlerde, farklı elektrikli araç modeli bulmak mümkün. Bugün ise SUV segmentine yeni bir araç katıldı: BMW iX3. Elektrikli SUV dünyasına biraz geç de olsa giriş yapan BMW, nihayet iX3 modelinin üretim modelini karşımıza çıkardı.

BMW, X3’ün sıfır emisyonlu elektrikli versiyonunu ilk kez geçen yıllarda düzenlenen Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı. Tabii o zamanlar yalnızca konsept olan araç, şimdi BMW iX3 ismi ile sahneye çıktı.

Düzenlenen kısa etkinlikte i3’ün 130.000 adetlik satış rakamlarına da değinen Zipse, i4 gibi modellerin de ilerleyen dönemde sahneye çıkacağından başlattı.

Zipse, BMW’nin sürdürülebilir üretimdeki liderliğini güçlendirmek için AB tarafından belirlenen hedeflerin ötesinde, emisyon değerlerini daha da azaltmak istediklerini de belirtti. Ayrıca, bunun bir kanıtı olarak da geçen yıl emisyon değerlerini yüzde 25 oranında düşürüldüğünü sözlerine ekledi.

Tasarıma baktığımızda konvansiyonel motorlu BMW SUV modellerinden çok da farklı görünmeyen iX3’ün, kabininde de X3’ten çok ayrılması beklenmiyordu.

Aerodinamiği optimize etmek için dış tasarımı yeniden tasarlanan iX3 modelinde ızgara ve dikey hava girişleri ön tamponun karakterini oluşturuyor. Arkada ise hava akışını kolaylaştıran köşeler dikkat çekiyor. Buradaki mavi renk detayı da öne çıkıyor.

Yana baktığımızda ise jantların türbülansı azaltmak için tasarlandığını ve mavi detayları görüyoruz. Aracın dış tasarımında sık sık gördüğümüz mavi renk iX3’ün, BMW X3’ten doğrudan ayrılmasına yardımcı oluyor.

BMW’nin Çin’deki fabrikasında üretilecek olan BMW iX3’ün 80 kWh’lik elektrikli motoru 290 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. 459 kilometrelik menzil sunuyor. Elektrikli araçta 5. nesil eDrive teknolojisi kullanılıyor. Çevreci olan aracın aynı zamanda sportif olduğunu da söyleyebiliriz. 0’dan 100 kilometre hıza 6.8 saniyede çıkan aracın maksimum hızı ise 180 km/s.

İnce yapıya sahip yeni nesil yüksek voltajlı bataryası sayesinde ağırlık merkezi, kardeşi BMW X3’e kıyasla 7.5 santimetre daha yere yakın olan Yeni BMW iX3, dinamik ve üstün bir yol tutuşu vadediyor.

Beşinci nesil eDrive teknolojisine sahip Yeni BMW iX3, yalnızca 10 dakikada WLTP kriterlerine göre yaklaşık 100 kilometrelik bir menzile ulaşırken hızlı şarj istasyonlarında 34 dakikada yüzde 80’lik şarj kapasitesine ulaşıyor.

40:20:40 oranında katlanabilen koltuklar sayesinde BMW X3 ile aynı ferahlıkta bir iç mekan sunuyor. Yeni BMW iX3’ün 510 litrelik bagaj hacmi, koltuklar katlandığında 1.560 litreye kadar çıkıyor.

Hans Zimmer ile birlikte geliştirilen BMW IconicSounds Electric donanımı, ilk kez Yeni BMW iX3’te görücüye çıkıyor. Elektrikli araçlara daha fazla ‘‘ruh’’ katan BMW IconicSounds Electric, Yeni BMW iX3 çalışırken ya da durduğunda etkileyeci ses kompozisyonları oluşturabiliyor.

Elektrikli BMW iX3 modelini ilk aşamada BMW i4 sedan takip edecek. Sonrasında ise BMW iX5 modelini yollarda göreceğiz.

BMW iX3 fiyatı

BMW iX3 fiyatı, aracın sahip olduğu donanıma göre değişiklik gösteriyor. Inspring paketi fransada 72.950 euroluk fiyat etiketine sahip. Impressive paketinin fiyatı ise 79.350 euro.

LED Farlar, Otomatik Klima/3-Bölgeli, Isıtmalı Ön Koltuklar, Akustik Koruma, Otomatik Açılır Bagaj Kapağı, Panoramik Cam Tavan, BMW Live Cockpit Professional, Sürüş Asistanı Professional, Akıllı Telefon Arayüzü, Kablosuz Şarj/Bağlantı Sistemi, Park Asistanı, Harman/Kardon Ses Sistemi ve BMW IconicSounds Electric standart olarak sunuluyor.

Ayrıca, 20 inç alaşım jantlar, spor veya Vernasca deri döşeme koltuklar, BMW Head-Up Display ve Park Asistanı Plus da opsiyonel olarak tercih edilebilen özellikler arasında.

https://shiftdelete.net/elektrikli-bmw-ix3-sahneye-cikti

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...