Galaxy A serisi, OIS ile buluşacak

Share

Samsung’un amiral gemileri Galaxy S ve Note serilerinde (ek olarak katlanabilir telefonlar) yer alsa da, Galaxy A serisinin başarısı oldukça etkileyici. Geçtiğimiz yıl Galaxy A serisini baştan aşağı yenileyen ve amiral gemisi tasarımını orta seviyeye taşıyan Samsung’un Galaxy A51 ve A71 modelleri adeta yok satıyor.

Galaxy A serisi OIS ile güçlendiriliyor

Galaxy A serisine ilgiyi artırmak isteyen Samsung’un kamera tarafında önemli bir iyileştirmeye gideceği ortaya çıktı. Güney Kore kaynaklı raporlara göre, optik imaj sabitleme teknolojisi yani OIS önümüzdeki yıl Galaxy A serisine gelecek.

Burada bir karışıklılık söz konusu: Evet, daha önce OIS ile donatılan A serisi telefonları gördük. Ancak, Güney Koreli üretici artan rekabet nedeniyle bu teknolojiyi yeniden A serisine getirme kararı aldı. Günümüzde amiral gemilerinin vazgeçilmezi olan OIS sayesinde kameradaki sarsıntılar minimum seviyeye indiriliyor.

Samsung tarafından yapılan bir açıklama bulunmuyor olsa da, Galaxy A72 ile OIS’in tekrar kullanıma sunulması planlanıyor.

https://shiftdelete.net/galaxy-a-serisi-ois-ile-guclendiriliyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...