AirDrop benzeri Google Nearby Share ağustos ayında çıkabilir

Share

iOS ve Android tarafında amansız bir rekabet bulunuyor. Birbirlerinde olmayan özellikleri bünyelerine katmaya çalışan ve kullanıcılara sunan mobil devleri, yeni bir rekabet ile karşımıza çıkmıştı. Bazı Android telefonlarda bulunan ancak pek çoğunda bulunmayan, Apple’ın cihazlar arasında hızlı dosya paylaşımı yapılabilmesini sağlayan AirDrop aktarma teknolojisine benzer bir özellik Google servisi olarak geliyor. Bu ayın başlarında görselleri ortaya çıkan Google Nearby Share için kullanıcıların çok da beklemesine gerek olmayabilir.

Daha hızlı aktarma sağlayacak bu yeni Google Nearby Share, ağustos ayından itibaren kullanıcılara sunulmaya başlanacak deniyor. Bir süredir hakkında pek çok detay ile karşılaştığımız bu dosya paylaşımı için resmi olmayan ancak güvenilir olan bir kaynaktan gelen bilgiye göre, gelecek ay Android 6 ve daha üstü sürüme sahip kullanıcılar uygulamayı kullanabilecek.

Bir süredir beta testlerinde olan Google Nearby Share’ın, yeni paylaşılan görüntüleri de ortaya çıktı. Uygulamanın bir Google Play Store güncellemesi olarak gelmesi bekleniyor. Bunun yanında yeni ortaya çıkan bilgilere göre, Google yeni hızlı paylaşım özelliği; Windows, ChromeOS, macOS ve Linux da dahil olmak üzere diğer platformlarda da kullanılabilir.

Google Nearby Share

Söz konusu uygulama, basit, sorunsuz ve hızlı bir dosya paylaşımı çözümü olarak tanımlanıyor. Yakında olan kişilerden dosya alımını kolay hale getirecek olan bu özelliğin izinleri ve görünürlüğü bir ayarlar menüsü tarafından kontrol edilecek. Ek olarak, telefonun kişi listesine bağlanarak da aktarım gerçekleştirilmesini sağlayacak.

Bu özelliğin en güzel yanı ise internet bağlantısı gerektirmiyor olması.

https://shiftdelete.net/iphone-ozelligi-android-icin-yakinda-geliyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...