Netflix Türkiye’de yasaklanıyor mu?

Share

İnternetin yaygınlaşması ile birlikte, ücretli dijital platformlar da yaygınlaşmaya başladı. Özellikle dizi ve müzik yayın platformları, son yıllarda oldukça popüler ve dolayısıyla çok fazla aboneye sahip. Netflix de bunlardan bir tanesi ve ülkemizde hizmetlerini sürdürüyor. Ancak bir Twitter gönderisi ile birlikte, Netflix Türkiye yasağı gündeme geldi.

İddiaya göre, daha önce eşcinselliğe özendirmesi sebebiyle birçok eleştiri alan Netflix, hükümet ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Netflix Türkiye yasağı ile gündeme geldi

Ülkemizde de hizmetlerini sürdüren Netflix, ücretli bir dizi yayın platformu. Hakan Muhafız, Atiye, Rise of Empires: Ottoman gibi dizileri ile Türkiye’de de çalışmalarını sürdüren şirket, son olarak Aşk 101 dizisi ile gündeme gelmişti. Eşcinsellik konusunda belli bir kesimden oldukça eleştiri alan Netflix, halkı eşcinselliğe özendirmek ile suçlanıyor.

İddiaya göre, Netflix ve AK Parti arasında bir görüşme gerçekleştirilirken, taraflar uzlaşamamış durumda. Görüşme eşcinsellik konusu üzerinde durmakla birlikte, Netflix’in restleşmesi ile son bulmuşa benziyor.

Türkiye’de dizi çekimlerini şimdilik durduran Netflix, sansür iddialarını da kabul etmemiş durumda. Şimdilik görüşmenin geleceğinde ne olacağı bilinmiyor. Ancak Netflix Türkiye’deki operasyonlarını durdurma kararı alır ve çekilirse, Dünya üzerinde Netflix’i yasaklayan ilk ülke Türkiye olmuş olacak.

Olası bir yasak durumunda, mevcut abonelere ne olacağı ise merak konusu. Henüz Netflix cephesinden konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak Özdemir, açtığı bir YouTube canlı yayınında bu görüşmeyi biraz daha detaylandırdı. Bu detaylara göre masaya oturan iki taraf arasında La Casa de Papel sansürü de gündeme geldi. Devamında ise 35 ila 40 içeriğe de sansür uygulanması talebinde bulunuldu. Bunların sonucunda ise masadan uzlaşmadan kalkan taraf Netflix oldu. İlerleyen dönemde resmi açıklamalar gelir mi, süreç nasıl devam eder, hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

https://shiftdelete.net/kritik-netflix-turkiye-yasagi-iddiasi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...