Netflix’in yerli dizi iptal sebebi: Eş cinsel karakter

Share

Netflix bir süredir pek çok söylenti ile Türkiye gündeminde yer alıyor. Yaşanan bazı sorunlar sebebiyle Netflix’in Türkiye’den çekileceği söylenmişti ancak kısa süre önce bunun doğru olmadığı ortaya çıkmıştı. Bu sorunların ardından Netflix Türkiye’nin yeni dizisi olacak “Şimdiki Aklım Olsaydı” için iptal kararı gelmişti. Bunun ardından Şimdiki Aklım Olsaydı neden iptal oldu? Sorusunun cevabı belli oldu:

Netflix hakkında pek çok iddia ortaya atıldığı için yeni Türk dizisinin iptal edilip edilmediği ya da neden iptal edildiğine dair kafa karışıklığı vardı.

Euronews’un haberine göre, popüler dizi ve film izleme platformu olan Netflix’e yakın bir kaynak yetkililer tarafından, Şimdiki Aklım Olsaydı adlı dizi için lisans alınması isteniyorsa, söz konusu dizinin senaryosunda yer alan eş cinsel karakterin çıkartılması gerektiğini bildirmiş.

Eş cinsel karakterin senaryodan çıkartılırsa dizinin çekimlerine izin verileceği söylenen açıklamada, anlaşma sağlanamadığı için iptal edildiği ortaya çıkmış oluyor.

simdiki-Aklim-Olsaydı neden iptal oldu

Bildiğiniz gibi bir süredir Türkiye gündeminde Netflix’in eş cinsellik sebebiyle eleştirilmesi var. Bunların ardından pek çok gelişme yaşandı ve en sonunda yeni Netflix dizisinin de iptal edilmesiyle sosyal medya alemi karıştı.

Sosyal medyayı ikiye ayıran tartışmanın ardından Altyazı Fasikül’e konuşan Şimdiki Aklım Olsaydı dizisinin senaristi Ece Yörenç şirketin diziyi iptal etmesinin ardında senaryoda yer alan eş cinsel karakterin olduğunu söylemişti. Ece Yörenç konu hakkında, bir eş cinsel karakter nedeniyle dizinin çekimlerine izin verilmediğini ve bunun ilerisi için çok korkutucu olduğunu aktarmıştı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, dizinin senaryosundan eş cinsel karakterin çıkarılması halinde dizinin çekilmesine izin verilebileceğinin söylendiğini aktarıyor. Yaşanan gelişmelerin ardından dizinin çekimlerine bir gün kala iptal edildiği duyurulmuştu. Söz konusu karakter olmadan dizinin hayata geçirilmek istenmemesi üzerine iptal kararın geldiği vurgulanıyor.

https://shiftdelete.net/netflix-yeni-yerli-dizisinin-neden-iptal-ettigi-belli-oldu

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...