PlayStation 5 satışları hızlı başlayabilir

Share

PlayStation 5 satışları hakkında çeşitli söylemler yayılmaya başladı. Sony’nin yeni nesil oyun konsolu, Microsoft’un Xbox Series X konsolu ile rekabet edecek. Bu rekabette kim önde olacak?

Bu konsolun işlemcisi için Tayvanlı tedarikçiler ile el sıkışan Sony, bu firmalarla iş ortaklığına devam etmek adına onların beklentilerini karşılamak zorunda. TSMC, ASE Technology ve Siliconeware Precision Industries ile çalışan Japon firmanın üzerinde büyük bir baskı var.

PlayStation 5 satışları için ilginç tahmin

Tayvanlı tedarikçiler, bu konsolun 120 milyon adet ila 170 milyon adet satacağını düşünüyor. Sony’e bu konuda 5 yıl süre tanıyan bu üç şirket, PlayStation 5’in satışlarında hızlı bir yükselişe şahit olmayı umuyor.

PlayStation 5 satışları

2013 yılının kasım ayında satışa sunulan PlayStation 4, şimdiye kadar kendisinden 110 milyon adet sattırabildi. Bir konsolun ömrü genellikle 5 ila 7 yıl oluyor. Buradan hareketle PlayStation 4’ün bu seviyeye 7 yılda geldiğini görüyoruz.

PlayStation 5’in özelliklerini hatırlayacak olursak kendisinde AMD Zen 2 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemcide 8 adet çekirdek bulunuyor ve bu çekirdekler 3.5 GHz hızında çalıştırılıyor.

PlayStation 5

16 GB GDDR6 RAM özelliğine sahip olan PlayStation 5, bünyesinde 825 GB dahili depolamaya yer veriyor. Tayvanlı şirketler, satış rakamları konusunda PlayStation 5’in Xbox Series X’ten 2 kat daha başarılı olacağını düşünüyor.

https://shiftdelete.net/playstation-5-satislari-buyuk-bir-sicramaya-imza-atabilir

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...