Tehdit mesajları alan Lucescu, 4 günde istifa etti

Share

4 gün önce yıllarca çalıştığı Shakhtar Donetsk’in ezeli rakibi Dinamo Kiev’e imza atan teknik direktör Mircea Lucescu, yaptığı açıklamayla, taraftar baskısı nedeniyle görevinden ayrıldığını açıkladı.

İstifayı Galatasaray ve Beşiktaş örneği vererek açıklayan 74 yaşındaki teknik adam Mircea Lucescu, “Maalesef Dinamo Kiev ile yollarımı ayırmaya karar verdim. Özellikle taraftarların böylesine düşmanca yaklaşımının altında benim işimi yapmam imkansız. Ben bir korkak değilim, her zaman sportif meydan okumaları kabul ettim. Bunun örnekleri de Galatasaray’dan Beşiktaş’a ya da Dinamo Bükreş’ten Rapid Bükreş’e gidişlerimdir. Ancak gittiğim kulüplerde taraftarlar beni kollarını açarak karşıladı ve ben de onlara kupayla yanıt verdim. Kendi kulübümün taraftarlarının kulübün yararlarına karşı hareket etmesini kabul edemem” diye konuştu.

“Para benim son derdim”

Kiev’e imza atmasının nedeninin para olmadığını belirten Lucescu, “Benim Dinamo Kiev’e gelmemin nedeni kontrattaki rakamlar değildi, para benim son derdim. Futbola, Ukrayna’ya dönmek istedim. Ukrayna’da eskisi gibi bir rekabet olmasını istedim, bu ülke bunu hak ediyordu” ifadelerini kullandı.

Tehdit mesajları aldı

Mircea Lucescu’nun açıklanmasının ardından Dinamo Kiev’in büyük taraftar grupları sosyal medyadan tehdit mesajları ve fotoğraflar paylaşmışlardı.

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...