Google One ücretsiz telefon yedekleme uygulaması oldu

Share

Günümüzde birçok kullanıcı, ücretsiz telefon yedekleme uygulaması olarak nitelendirilen yazılımları kullanıyor. 2018 yılında Google Drive’ın geliştirilmiş bir sürümü olarak karşımıza çıkan Google One, artık iOS kullanıcılarına da hitap edecek.

Google One’da bulunan telefon yedekleme seçeneği, 30 TB’a kadar yedekleme imkânı sunuyordu. Ayrıca arama motoru devinin bu uygulama adına o dönemde Android kullanıcılarına sunduğu özel imkânlar ve büyük indirimler, birçok akıllı telefon sahibinin ilgisini çekmişti.

Fotoğraflar, videolar ve multimedya mesajlar gibi içerikleri depolayabilen Google One, 2019 yılında ücret ödeyenlere otomatik yedekleme seçeneğini sunmuştu. 2 yaşındaki bulut sistemi, bugünden itibaren 15 GB’lık bir alanı ücretsiz olarak veriyor.

Telefon yedekleme uygulaması

Bu fırsattan hem Android hem de iOS kullanıcıları yararlanabilecek. Eğer bundan daha büyük olan bir depolama alanı istiyorsanız ayda en az 1.99 dolar ödemelisiniz.

Bunlara ek olarak Google One’a hem masaüstünde, hem akıllı telefonda hem de tarayıcıda kullanılmak üzere tasarlanan yeni bir depolama yöneticisi eklendi. Bu özelliğin çok yakında iOS kullanıcıları için de getirileceği belirtildi.

Depolama yöneticisi, kullanıcılara dosyaların eklenmesinde ve silinmesinde yardımcı olacak. Zira artık bir dosyanın eklenme veya silinme işlemi, uygulamadan çıkmaya gerek kalmadan halledilebilecek.

Google Fotoğraflar, Google Drive ve Gmail aracılığı ile yedeklediğiniz dosyaları silmek de çok kolaylaştı. Google One’ın işlevselliği ve kendisi için uygulanan yayılma politikası zaman içerisinde ne kadar işe yarayacak hep birlikte göreceğiz.

https://shiftdelete.net/google-one-ucretsiz-telefon-yedekleme-uygulamasi-oldu

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...