En çok telefon satan şirket Huawei oldu

Share

Canalys adlı şirketin 2020 yılının ikinci çeyreği için yayınladığı telefon satışı raporu ortaya çıktı. Buna göre ikinci çeyrekte en çok telefon satan şirket, Samsung’u geçen Huawei oldu. ABD kısıtlamalarına rağmen Huawei’nin bu başarısı otoriteler tarafından çarpıcı olarak yorumlandı.

2020 ikinci çeyrekte en çok telefon satan şirket Huawei oldu

Toplanan veriler sonucunda oluşan raporda, Huawei dünya çapında Samsung’un 53.7 milyon adet telefon satış rakamını 55.8 milyon adet telefon satarak geçen Huawei, birinci sıraya yükseldi.

Huawei’nin ABD tarafından getirilen kısıtlamalara rağmen böyle bir başarı elde etmesi dikkat çekiyor. Başarıda büyük pay ise firmanın kendi ülkesi olan Çin’deki satışlara ait. Çin’de 2020 yılının ikinci çeyreğindeki satışları yüzde 8 artan firmanın Çin dışı pazardaki satışlarının yüzde 27 düştüğü belirtiliyor. Bununla birlikte Samsung’un da küresel salgının etkisiyle ciddi bir düşüş yaşadığı gözleniyor.

en çok telefon satan şirket huawei

Canalys analisti Ben Stanton, Huawei’nin bu başarısının COVID-19 olmasaydı yaşanmayacağını iddia ediyor. Stanton’a göre Huawei, Çin’in ekonomik iyileşme dönemini iyi değerlendirerek bu atılımı yaptı. Huawei ilk sıraya yükselse de 2019’un ikinci çeyreğine göre yüzde 5 geriledi. Samsung’un aynı çeyreğe göre yüzde 27‘lik düşüşü ise daha büyük gerçekleşti.

https://shiftdelete.net/en-cok-telefon-satan-sirket-huawei-oldu

 

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...