Spice Girls belgeseli geliyor!

Share

2019 Spice Girls buluşma turnesinden sonra yeni bir Spice Girls haberi ile heyecanlanmaya hazır mısınız? Geçtiğimiz günlerde 90’lı yılların ikonik müzik grubu hakkında bir belgesel hazırlandığı duyuruldu! ‘Girl Powered: The Spice Girls’ adlı yeni belgeselde Emma Bunton (Baby), Geri Halliwell (Ginger), Melanie Brown (Scary), Melanie Chisolm (Sporty) ve Viktoria Beckham’ın (Posh) hikayeleri anlatılacak.

Kariyerlerinin yükselişinde verdikleri yüzlerce röportaj ve arşiv videolardan oluşan belgesel Spice Girls’ün nasıl dünyanın en çok satan kadın müzik grubu olduklarını gösterecek. Channel 4’dan yayınlanacak olan belgesel, grubun 90’lı yılların ortasındaki kuruluşundan, popüler kültüre damgasını vuran anlarına ve sonunda da Victoria Beckham’ın katılmadığı buluşma turnesine kadar birçok görüntü içerecek.

Spice Girls üyelerinin belgesele bir katkıda bulunup bulunmadığı bilinmese de tüm ekip, grubun başarısını yıllardır yineliyor ve hatırlatıyor. Sosyal medyaları üzerinden Spice Girls’ün yıldönümlerini ve özel anlarını paylaşmayı unutmayan sanatçılardan son olarak Bunton ‘Wannabe’ şarkısının 24. Yıldönümünü kutlamıştı.

Arşiv videoların yanı sıra aynı zamanda Spice Girls efsanesini inceleyecek olan belgeselde kadınların müzik sektöründeki yeri ve 21. Yüzyıl feminizm temalarına da değinilecek. Modern feminizmin gelişmesini sağlayan Spice Girls, bu belgeseldeki hayat hikayeleri ve katıldıkları etkinlikler ile şimdiki nesile de ilham kaynağı olacaklar.

Spice Girls - Vikipedi

“Farklı boyutların incelendiği bir sosyal tarih serisi yapmak için Spice Girls’ün süper popüler ve kalıpları yıkan hikayesini kullanma fikrini atlayamazdık,” diyen Channel 4 Belgesel Editörü Alisa Pomeroy, “Spice Girls, bir kadın nesline ilham kaynağı oldu ve onları yansıttı. Şimdi ise neredeyse kuruluşlarından 30 sene sonra farklı yöntemlerle modern feminizm hikayelerine ışık tutarak onların etkisini kutluyoruz,” diye ekledi.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...