WhatsApp’tan sahte haberler için yeni önlemler

Share

Günümüzde sık sık kullandığımız mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp’ta her gün sahte haberler ortaya çıkıyor. Sahte haberleri bir nebze azaltmak isteyen WhatsApp, bu haberleri doğrulamak için yeni özelliğini test etmeye başladı.

Daha önceki güncellemelerinde de sahte haberlerin yayılmasını azaltmak isteyen WhatsApp, bir süre önce iletilen mesajların yakın kişilerden gelmediğini belirten bazı işaretler koymuştu. Şimdi de sahte haberleri doğrulamak için web üzerinde ara özelliğini test etmeye başladı.

WhatsApp sahte haberleri azaltmayı hedefliyor - ShiftDelete.Net

Bu özellikle birlikte mesajın üzerine tıkladığınızda haberi doğrulamanıza sağlayacak olan web üzerinde ara bölümü karşınıza çıkacak. Tıkladığınızda sizi tarayıcınıza yönlendirecek ve haberin doğruluğunu kontrol edebileceksiniz. Facebook geçtiğimiz yıllarda bir mesajın tek seferde sadece 5 kişiye iletilmesini sağlayan özelliğini kullanıma açmıştı. Şirket, bir süre sonra da bu özellikle birlikte mesaj iletiminin %25 azaldığını açıklamıştı. Bu sayede sahte haberlerin hızlı bir şekilde yayılması da bir nebze zorlaşmıştı.

Sahte haberler konusunda daha dikkatli olmak isteyen WhatsApp, ne zaman bu özelliği herkese açık olarak kullanıma açar bilinmiyor ancak yakın zamanda herkese açılacağı düşünülüyor.

https://shiftdelete.net/whatsapp-sahte-haberleri-azaltmayi-hedefliyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...