Samsung Galaxy Z Fold 2 tanıtıldı

Share

Samsung, UNPACKED etkinliğinde merakla beklenen Samsung Galaxy Note 20 serisi ile beraber Galaxy Z Fold 2 modelini de tanıttı. SM-F916 model numarasına sahip Galaxy Z Fold 2, Eylül ayında satışa sunulacak. İşte Galaxy Z Fold 2 özellikleri ve fiyatı!

Samsung Galaxy Z Fold 2 özellikleri

Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi Samsung, UNPACKED etkinliğinde Galaxy Note 20 serisi telefonlarını ilk kez ortaya çıkardı. Şirketin bir diğer sürprizi ise ekranı katlanabilen yeni telefonu Galaxy Z Fold 2 oldu. İlk olarak Galaxy Fold isimli telefonuyla geçen yılın başlarında bizi tanıştıran şirket, iyileştirilmiş bir sürüm olan Samsung Galaxy Z Fold 2‘yi resmen tanıttı.

Birinci nesil Galaxy Fold ilk çıkışında büyük heyecan yaratmasına rağmen cihazın kusurları popülaritesini biraz kaybetmişti. Olası kusurlardan sonra sıkı çalışmalara başlayan Samsung, ikinci nesil Galaxy Z Fold 2 modeliyle iddialı bir tanıtım yaptı.

Galaxy Z Fold 2 ekranı

galaxy z fold 2 özellikleri

Samsung Galaxy Z Fold 2’nin katlanmadan kullanılan ekranı 6.2 inç AMOLED ekrandan oluşuyor. Ana ekran ise Infinity-V teknolojili 2213 x 1689 piksel çözünürlük destekli 7.6 inç AMOLED ekranla geliyor. Cihaz ekranı 16 milyon renk ve 120 Hz yenileme hızını destekliyor ancak normal kullanımda 60 Hz olarak kullanmaya izin veriyor. Ayrıca ekran 25:9 en boy oranını destekliyor. Cihazda ekrana gömülü parmak izi sensörü bulunuyor.

Galaxy Z Fold 2 kamerası

galaxy z fold 2 özellikleri

Galaxy S20 Plus’ın kamera modülünü kullanan Galaxy Z Fold 2, 64 Megapiksel f/1.8 ana kamera ile geliyor. Ana kamerayı 16 Megapiksel f/2.2 ultra geniş açı ve 12 Megapiksel f/2.4 telefoto kamera destekliyor. Kameralar 3x Hibrit Zoom ve 30x Dijital Zoom özelliklerine sahip.

Cihaz ön tarafta ise iki adet 10 Megapiksel f/2.2 selfie kamerasıyla beraber geliyor.

Galaxy Z Fold 2 teknik özellikleri

galaxy z fold 2 özellikleri fiyatı teknik özellikleri

Samsung’un yeni katlanabilir telefonu standart olarak 12 GB RAM LPDDR5 bellek ile birlikte 7 nm teknolojili 5G destekli Qualcomm Snapdragon 865+ işlemcisinden gücünü alıyor. Galaxy Z Fold 2’nin depolama alanı ise 256 GB olarak açıklandı.

Bluetooth 5.1 bağlantı teknolojisini destekleyen cihaz, 802.11 a, b, g, n, ac, ax (Wi-Fi 6) kablosuz bağlantıya sahip. Galaxy Z Fold 2, Type-C bağlantı noktasına sahipken, 3.5 mm kulaklık girişi bulunmuyor.

Batarya tarafında ise 15W hızlı şarj destekli 4500 mAh batarya ile geliyor. Cihaz ayrıca 15W kablosuz şarjı da destekliyor. Mistik Siyah, Mistik Bronz ve Mistik Yeşil olmak üzere üç renk seçeneğine sahip olan Galaxy Z Fold 2 kutusundan Android 10 ve One UI 2.5 sistemiyle beraber çıkıyor.

Galaxy Z Fold 2 fiyatı

1 Eylül’den itibaren satışa sunulacak yeni katlanabilir telefonun Avrupa fiyatı tahminen 2000 euro seviyesinden başlayacak. Lansmanda Galaxy Z Fold 2 için net bir fiyat açıklamayan Samsung’un yakın zamanda nihai fiyatları açıklaması bekleniyor.

https://shiftdelete.net/samsung-galaxy-z-fold-2-ozellikleri-ve-fiyati

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...