Rusya, ilk coronavirus aşısını tescilledi

Share

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıkladı.

Rusya’da Moskova Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı Rusya Sağlık Bakanlığı’ndan tescillendi. Rusya’nın aşı çalışmalarında insan üzerinde test aşaması 2 aydan kısa sürdü.

Putin, kızına tescillenen aşının yapıldığını söyledi. Aşıya ilişkin açıklama yapan Putin, yakın zamanda toplu üretime başlamayı planladıklarını söyledi.

Öte yandan Reuters’ın aktardığına göre, Rusya’nın Covid-19 aşı çalışmalarındaki hızı nedeniyle bilim ve güvenliğin ötesine ulusal prestiji koyduğuna dair endişeler oluşuyor.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...