Google Pixel 5 işlemcisi hayal kırıklığı yaratabilir

Share

Kamera başarısı ile kullanıcıları etkileyen, ancak kısıtlı sayıda ülkede satışa sunulduğu için bir türlü yaygınlaşamayan Google Pixel serisi yeni modeller ile güçlendiriliyor. Adeta bir yılan hikayesine dönüşen Pixel 4a’nın geçtiğimiz günlerde tanıtılmasının ardından gözler Google Pixel 5 modeline çevrildi.

Daha önce ortaya atılan bazı iddialarda Pixel 5’in amiral gemisi olmayacağı belirtiliyordu. Google’ın ilk çıkardığı modelleri her zaman amiral gemisi yaptığını, daha sonrasında ise Pixel 3a, Pixel 4a gibi orta seviye modelleri piyasaya sürdüğünü dikkate aldığımızda bu iddia pek gerçekçi görünmüyordu.

Cihazın AI Benchmark testinde görülmesi bu iddiayı doğruluyor. Google’ın yeni akıllı telefonu Pixel 5, Qualcomm Snapdragon 765G işlemciden güç alıyor. 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Snapdragon 765G, 2.4 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli bir işlemci. Adreno 620 GPU’ya sahip olan işlemcinin 5G modem ile geliyor olması, Pixel 5’in 5G desteğine sahip bir telefon olmasını sağlıyor.

8 GB RAM ile çalıştığı görülen telefonun ekranı hakkında çeşitli iddialar ortaya atılıyor. İlk raporlarda Pixel 5 ekranının 5.81 inç büyüklüğünde bir OLED panel olacağı belirtiliyordu. Sonrasında paylaşılan raporlarda ise 6.67 inç büyüklüğünde, 120 Hz yenileme hızı sunan bir ekrandan bahsediliyor.

Tabi şunu belirtmemiz gerekiyor; Google Pixel 5 işlemcisi yani Snapdragon 765G kötü bir performans sunmuyor. Ancak amiral gemisi olarak beklenilen bir cihazda Snapdragon 865 Plus gibi yeni çözümler yerine orta – üst seviye bir işlemci kullanılması beklentilerin karşılanamamasına neden oluyor.

https://shiftdelete.net/google-pixel-5-islemcisi-hayal-kirikligi-olacak

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...