Jimi Hendrix’in gitarı açık artırmayla satıldı

Share

Rock müziğin efsanesi Jimi Hendrix’in 60’lı yılların başında çaldığı bir gitarı, önceki gün GWS Müzayede Evi tarafından düzenlenen online açık artırmada 216 bin dolara satıldı.

Rolling Stone’da yer alan habere göre Jimi Hendrix, Japon sunburst elektro gitarını 1962 yılında ABD Ordusu’ndan terhis edildikten kısa bir süre sonra çalmaya başladı. Sonrasında ise Hendrix, Jimmy James and the Blue Flames grubunda bulunduğu kısa sürede de bu gitarıyla sahneye çıkmaya devam etti.

Arkadaşının Dairesinde Bıraktı

Hendrix, İngiltere’ye gittiğinde ise gitarı New York’ta yaşayan arkadaşı Mike Quashie’nin dairesine bıraktı.

Eski Çalışmalarına Işık Tutuyor

GWS Müzayede Evi yetkilisi Dame Brigitte Kruse, “Bu özel gitar, Jimi Hendrix’in en eski çalışmaarından bazılarına ışık tutuyor ve tarihsel değeriyle ilgili olduğu için benzeri görülmemiş bir enstrüman” dedi.

Elvis’in Yüzüğü de Satıldı

Müzayede evinin Artifacts of Hollywood & Music başlıkçı açık artırmasında Hendrix’in gitarı dışında Elvis Presley’e ait altın bir yüzük 22 bin 500 dolara, Prince’in özel yapım mor botları 13 bin dolara ve Michael Jackson’ın pullu siyah ceketlerinden biri ise 20 bin dolara alıcı buldu.

NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...