Suların Sessizliği – Jose Saramago

Share

José Saramago’dan okuduğum üçüncü kitap. Bu kitabı çocuk kitabı olarak yazmış ancak bana göre sözcüklerde derin anlamlar mevcuttu. Bir çocuğun bu kitabı okuduğunda onu tatmin edeceğini düşünmüyorum. Fakat bu kitabı José Saramago’nun kalemini seven kişiler okursa ya da onun kalemiyle tanışmak isteyen birisi, sevecektir.

Kitabın +12 yaş için olduğunu düşünüyorum.

Kitabın konusu, bir gün Tijo Nehri’nde balık tutmak için bir çocuğun çabalarını okuyoruz. Saatlerce balığın oltasına gelmesi bekler. O büyük balık oltaya gelecek ve çocuk da onu yakalayacaktır. Fakat işler umduğu gibi gitmez.

Büyük bir balık oltasına gelir ancak balık elinden kaçıp nehrin sularına doğru yol alır. Balığı yeniden yakalamak için plan yapmalıdır. Acaba planı işe yaracak mı?

Yazar, bu kitabı çocukluk anısından esinlenerek kaleme almış. Ayrıca kitabın içinde resimler bulunmaktadır. Manuel Estrada tarafından resmedilmiş.

Eğer bu kitabı merak ediyorsanız dediğim şartları dikkata almanızı öneririm. Ben kalemini çok seviyorum sözcükleri incelikle kullanan yazarlardan.

“Kıyıya geri döndüğümde güneş batmıştı bile, oltamı attım, bekledim. Dünyada suyun sessizliğinden daha derin bir sessizlik olduğunu sanmıyorum.O saatte onu hissettim ve asla unutmadım.”

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...