Türkiye GP’nin dönüş ihtimali F1 dünyasını mutlu etti

Share

Türkiye GP’nin 2020 Formula 1 takviminde yer alacağı yönündeki haberler, Barcelona’daki Formula 1 pilotları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bir süredir Türkiye GP’nin takvime döneceği iddia ediliyordu ve bugün Sky Italia tarafından verilen haberde Türkiye GP’nin 15 Kasım’da gerçekleştirileceği belirtildi.

Motorsport.com’un edindiği bilgilere göre görüşmeler çok ileri seviyede devam ediyor, henüz resmi anlaşmalar imzalanmasa dahi yarışın düzenlenmesi için büyük ilerleme sağlandı.

Konuyla alakalı Haas pilotu Romain Grosjean, Red Bull pilotu Alex Albon ve Mercedes’in takım patronu Toto Wolff Motorsport.com’a açıklamalar yaptılar.

Grosjean, “Bu süper olur! Siz söylemeden önce böyle bir şey olduğunu bilmiyordum ancak bu gerçekten harika olur. Orası çok güzel bir pist. Orada olmaktan ve yarışmaktan keyif almıştım. 8. viraj boyun için zorlayıcı. Çok hızlı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Albon, “Gerçekten güzel bir haber, heyecanlıyım. Liberty ve Formula 1, bu tür pistleri seçerken harika iş çıkarıyor. Şans eseri mi oluyor, yoksa öylesine mi seçiyorlar bilmiyorum ancak onlar yarışa müsade edecek pistler. Gerçek yarış pistleri. Mugello, Türkiye, Imola dünyanın en iyi yarış pistlerinden bazıları. Hepsini destekliyorum.”

“İstanbul Park’taki üçlü sol virajın bu araçlarla kolay bir şekilde tam gaz dönüleceğini düşünüyorum. Bunu yapıp yapamayacağımızı deneyeceğimizi bile düşünmüyorum. Belki çıkış turunda bunu deneyebiliriz. Yine de eğlenceli olacak.” dedi.

Wolff, “Muhtemelen 10 sene önce Türkiye’ye gitmiştim. Ünlü üçlü virajı hatırlıyorum, neydi onun adı? 8. viraj. Araçların oradan geçişini izlemek harikaydı. O günden beri, Türkiye’ye gitmedim. Ticari hak sahipleri oraya gitmemize karar verirse, bu bizim için de iyi olur. Boğazda bir tura çıkarız.” dedi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...