2021’de tüm acil numaralar 112’de birleşecek

Share

Bir süredir gündemde olan ancak tam anlamıyla geçiş yapılmayan tüm acil çağrı numalarının tek bir numarada toplanması fikri nihayet hayata geçiyor. Bakanlıktan yapılan yeni bir açıklamaya göre 2021 yılının haziran ayında tüm acil çağrı numaraları 112’de birleşiyor. Tüm acil çağrı numaraları 112’ye bağlanacak.

Dünya için 2020 yılının felaketler yılı olduğunu söylesek yanlış olmaz. Yaşanan doğal afetlerden corona virüs salgınına kadar pek çok şey ülkeleri yıl başından beri sarsmış durumda. Böyle olağanüstü durumlarda aramak gereken bazı acil durum numaları bulunuyor. Türkiye’de sağlık için ayrı, asayiş için ayrı ya da orman yangınları için farklı numaraları aramak gerekiyor.

ABD’de 911 numarası neredeyse pek çok acil durumu içine alan bir numara. Türkiye’de de bir süredir konuşulan bütün acil çağrı numaralarının 112’ye bağlanması konusu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla nihayete kavuşmuş durumda. Bakan Soylu açıklamasında : ”2021 Haziran’da tüm acil çağrı numaralarını 112’de birleştireceğiz.” dedi.

acil-cagrı-numaralari-112-ye-baglanacak-011

AFAD İl Müdürlüğü’nde, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) tanıtım toplantısında 112’de numaraların birleşmesi hakkında da konuşan Soylu, daha önce hazırlıkları duyurulan acil çağrıların tek hatta toplanmasıyla ilgili tarih verdi. Bakanın açıklaması gelecek yılın haziran ayını işaret ediyor.

Şu anda halihazırda bazı illerde bu uygulama zaten kullanılıyor. Örneğin, Kocaeli’de 155 Polis İmdat, 112 Sıhhi İmdat, 156 Jandarma, 110 İtfaiye, 122 AFAD, 177 Orman Yangın ve 158 Sahil Güvenlik acil yardım çağrılarının tek numara 112’de birleştirilmesi söz konusu.

https://shiftdelete.net/tum-acil-cagri-numaralari-112-birlesiyor

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...