BlackBerry tuşlu telefonla geliyor

Share

Bir dönemin prestij telefonlarıyla dikkat çeken BlackBerry 2000’lerin popüler telefonlarını piyasaya sürmüştü. Şık görüntüsü, premium tutuşu ile bir neslin ulaşmak istediği telefonlara imza atan BlackBerry yeni tuşlu telefon modelleri ile gelecek yıl karşımıza çıkacak.

OnwardMobility, tuşlu ve 5G özellikte yeni bir BlackBerry akıllı telefonu piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. 2021’in ilk yarısında Kuzey Amerika ve Avrupa’ya ulaşabileceği söylenen telefon şimdiden BlackBerry hayranlarını heyecanlandırmaya yetiyor diyebiliriz.

BlackBerry’nin üstünde isminde de geçtiği üzere kara bulutlar var gibi duruyor. Hatırlarsınız birkaç yıl önce BlackBerry tamamen sessizliğe gömülmüştü. Bu sessizliğin ardından geçen yıl TCL, BlackBerry markalı iki telefon üretmeyi kabul etti ancak daha sonraki dönemde, şirket ile olan anlaşmasını yenilememe kararı aldı ve bu ay cihazların satışını durdurdu.

BlackBerry yeni tuşlu telefon modelleri-00

TCL ile kurduğu ortaklık sonucu BlackBerry KEY serisi Android işletim sistemine sahip tuşlu akıllı telefonlar geçen yıl piyasaya sürülmüştü. Türkiye’de de satılan bu telefon modeli maalesef çok yüksek fiyatlara çıktığı için pek talep görmemişti. Beklenen etkiyi yaratmayan bu tuşlu telefonların ardından TCL ortaklığı iptal etmişti. Şimdi ise OnwardMobility ile birlikte BlackBerry bir şans daha elde edebilir.

OnwardMobility CEO’su Peter Franklin, üretilecek yeni Blackberry’nin hem şık hem de güvenli olacağını söylüyor. Şirket, Foxconn Technology Group’un bir yan kuruluşu olan BlackBerry ve FIH Mobile Limited ile çalışmayı planlıyor. ABD merkezli şirketin yaptığı açıklamaya gere yeni 5G destekli BlacBerry telefonlar 2021 yılında karşımıza çıkacak.

https://shiftdelete.net/dokunmatik-degil-blackberry-tuslu-telefonla-geliyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...