Fatih Portakal, FOX TV’den ayrıldı

Share

Haziran ayında ekranlara verdiği aranın ardından FOX TV’den ayrılma kararı aldığı iddia edilen Fatih Portakal’ın kanal yönetiminden emekliliğini istediği açıklandı. FOX TV’nin sosyal medya hesabı Twitter’dan yapılan açıklamada, “Fatih Portakal görevi süresince FOX’un en önemli değerlerinden biri olmuştur. Aldığı karara saygı duymakla birlikte çok sevdiğimiz bir çalışma arkadaşımıza veda ediyor olmaktan dolayı üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz” dendi.

“İzleyicimize objektif ve doğru haber sunma politikası doğrultusunda; samimiyet, açık sözlülük ve cesaretle sunduğu haberler takdirle izlenmiştir” denilen açıklamada, “Bugüne kadarki tüm katkıları için kendisine teşekkür ediyor, yeni yaşamında mutluluklar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

FOX TV, ana haber programının geleceği için de, “Doğan Şentürk yönetiminindeki FOX Haber bugünden sonra da aynı çizgide, etik gazetecilik ilkelerini en ön planda tutarak, doğru ve objektif haber politikasına devam edecektir. Konuyla ilgili yazılı basın, görsel basın ve sosyal medyada yayılan spekülatif ve yanıltıcı yorumlar için tüm kamuoyundan hassasiyet göstermelerini ve yaptığımız bu açıklama dışındaki yorumlara itimat etmemelerini rica ederiz” denildi.

FOX TV’nin ardından Portakal’dan ilk açıklama

FOX TV’in emeklilik açıklamasının ardından Gazeteci Fatih Portakal sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Portakal, “Siz veda ederken, çalıştığınız kurumun hakkınızda bu cümleleri kurması her çalışana nasip olmaz. Teşekkür ediyorum” dedi.

“Sadece, ‘Ne yapmak istiyorum?’ sorusunun cevabını aradım”
Portakal devamında da şunları ifade etti:

“10 yıldır gurur duyarak çalışıp, birlikte keyifle yol aldığım @foxhaber’den kendi tercihimle ayrılmaya karar verdim. Sadece, ‘Ne yapmak istiyorum?’ sorusunun cevabını aradım. İçsel devrime ihtiyacım vardı. Kariyer, tanınmışlık, kazanç vazgeçilebilecek şeylerdi.

Başta sağlık, dinginlik, huzur ve aile ise insanın yaşam nedeni. Kararı bu kadar net verdim. Bu yıl ve belki sonrasında toprağın sakin ritminde yaşayıp ruhumu ve bedenimi dengeleyeceğim. Tabiatla olabildiğince bütünleşip kıymetini bilerek yaşam süreceğim. Kalın sağlıkla.”

FOX TV’den Fatih Portakal’ın görevden ayrıldığına ilişkin yapılan açıklama şöyle

FOX TV’de Fatih Portakal’ın istifası sonrasında ana haber bültenini Selçuk Tepeli’nin sunacağı öğrenildi.

FOX TV, Fatih Portakal’ın kanal yönetiminden emekliliğini istediğini açıkladı. Portakal, istifasına ilişkin,”10 yıldır gurur duyarak çalışıp, birlikte keyifle yol aldığım @foxhaber’den kendi tercihimle ayrılmaya karar verdim. Sadece, ‘Ne yapmak istiyorum?’ sorusunun cevabını aradım” açıklamasını yaptı.

Portakal’ın istifanın ardından boşalan ana haber koltuğuna Selçuk Tepeli’nin geleceği öğrenildi.

FOX Haber’in Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’le konuştuğunu aktaran gazeteci Candaş Tolga Işık, Fatih Portakal’ın yerine Selçuk Tepeli’nin geleceğini duyurdu. Işık’ın Twitter’dan yaptığı paylaşım şu şekilde:

Selçuk Tepeli kimdir?

Ana haberi sunacak olan Selçuk Tepeli, Habertürk’ün eski genel yayın yönetmeni. 1974 yılında İstanbul’da doğan Selçuk Tepeli, Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Selçuk Tepeli, IEP Rennes’de Avrupa Birliği Avrupa’da Sınırlar ve Kamu Hareketleri üzerine mastırını yaptı.

Medya sektöründe Aktüel ve Newsweek Türkiye dergisi yayın yönetmenliğini yapan Selçuk Tepeli, Habertürk yayın danışmanlığı, Gazete Habertürk Hafta Sonu ekleri genel yayın yönetmeni görevlerini yürüttü. Habertürk TV’de Ceyda Karan’la birlikte Eksen adlı programı yapan Selçuk Tepeli, Fatih Altaylı’nın görevi bırakmasından sonra Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulundu. Tepeli, genel yayın yönetmenliği görevinden 2020 yılı Ocak ayında istifa etmişti.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...