Apple AirPower’ın iptal sebebi belli oldu

Share

Halen yaygınlaşmamış olsa da, akıllı telefonlar için kablosuz şarjın standart hale gelmeye başladığı son dönemde akıllı saatlerden kablosuz kulaklıklara birçok cihazı kablosuz şarj edebiliyorsunuz. Bu kapsamda merakla beklenen ancak hayal kırıklığına dönüşen ürünlerin başıda, Apple AirPower geliyor.

Apple’ın tanıtmaya hazırlandığı bir cihaz konusunda geri adım atması, oldukça ender yaşanıyor ki, şirket için büyük bir skandala dönüşüyor. Geçen yıl Mart ayında AirPower’ın iptal edildiği netleşti, ancak sebebi bilinmezliğini korudu.

Apple AirPower ısınma sorunu ile karşı karşıya!

Uzun süredir beklenen bu cihazın iptal edilmesi sonrasında kullanıcılar diğer üreticilerin ürünlerine yönelmeye başladı. Ancak geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir videoda, AirPower prototipi olduğu iddia edilen bir cihaz parçalarına ayrıldı.

Videoyu yayınlayan kaynağın iddiasına göre, AirPower’ın iptal sebebi ısınma sorununa bir çözüm bulunamamış olması. Cihazın temel özelliği, üst yüzeyde nereye koyarsanız koyun iPhone, Apple Watch ve AirPods‘u şarj edebiliyor olması. Bunun için cihaz içerisinde 14 adet kablosuz şarj bobini yer alıyor ve kullanım sırasında oluşan ısının standartların üzerinde olduğu belirtiliyor.

https://shiftdelete.net/apple-airpowerin-iptal-sebebi-ortaya-cikti

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...