iPhone SE 2020 üretim yerlerine Hindistan da eklendi

Share

Apple ürünlerinin neredeyse tamamında Made in China ibaresi yer alıyor olsa da, üretimi farklı ülkelere taşımak için çalışmalar uzun süredir devam ediyor. Bu ülkelerden birisi de, kısmi olarak iPhone üretiminin gerçekleştirildiği Hindistan.

iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 7, iPhone XR ve iPhone 11 bugüne kadar Hindistan’da üretimi gerçekleştirilen modellerden bazıları. Haziran ayında ortaya çıkan söylentiler, iPhone SE 2020’nin de Hindistan’da üretileceği yönündeydi.

iPhone SE 2020 üretim yerlerine Hindistan'da eklendi!

Bu söylentiler gerçeğe dönüştü ve üretimin başladığına dair ilk raporlar paylaşıldı. Bu kapsamda Hindistan’da üretilen iPhone SE 2020’ler yakın bir zamanda mağazalarda yerini alacak. Tahmin edebileceğiniz gibi üretimin büyük bir bölümü Çin’de gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

Hindistan’da faaliyet gösteren telefon üreticilerinin, yüzde 20’lik bir ithalat vergisi ödemesi gerekiyor. Ancak üretimin ülkede gerçekleştirilmesi bu vergiyi ödeme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Bu kapsamda ülkedeki iPhone SE 2020 fiyatlarının yakın zamanda düşmesi bekleniyor.

Çin’de gerçekleştirilen üretimin tamamen Hindistan’a kaydırılacağına dair raporlar ortaya çıkmaya devam ederken, iPhone 12 üretiminin ise 2021 ortalarında Hindistan’da başlayacağı iddia ediliyor.

https://shiftdelete.net/iphone-se-2020-artik-bir-ulkede-daha-uretiliyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...