iOS 14 Facebook reklam gelirlerini düşürecek

Share

Apple’ın beta sürecini devam ettirdiği iOS 14 güncellemesi ile ilgili Facebook tarafından dikkat çeken bir açıklama yapıldı. iOS 14 Facebook için anlaşıldığı kadarı ile doğrudan gelirlerini etkileyen bir güncelleme olacak. iOS 14 sürümünün takip engelleme özelliği, Facebook’un reklam gelirlerini yüzde 50 oranında azaltacak gibi görünüyor.

Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre iOS 14’ün kullanıcıların takip edilmesini önleyen yeni özelliği, Facebook’un reklam gelirlerini yüzde 50 oranında daha fazla bir oranda azaltacak. Bilindiği gibi Facebook’un en önemli özellikleri arasında hedeflenen reklam verilmesine imkan sunulması yer alıyor. Apple’ın iOS 14 ile birlikte kullanıcı takibini sınırlamaya başlaması da Facebook’un reklam kütüphanesini kısıtlamaya başlıyor olacak gibi görünüyor.

ios 14 facebook

Hatırlatmak gerekirse Apple, iOS 14 güncellemesinde hem mobil uygulamaların hem de web sitelerinin takip istekleri için ekranda bir seçenek sunacak. Bu seçenek üzerinden kullanıcılar, isterlerse takip edilmek istenmediklerini belirtebiliyor. Facebook tarafından yapılan açıklamalarda da aslında bu seçeneğin sorulması, Apple’ın kullanıcılara bir zorlaması olarak nitelendiriliyor.

Şu anda içinde bulunulan zor durumlar da dikkate alındığında, iOS 14 Facebook ve diğer benzer hizmetler sunun mobil uygulama ve web siteleri için negatif bir etki oluşturacak açıklaması yapılıyor. Daha önce de Apple’ın iOS 14 ile getirdiği kullanıcı güvenliği geliştirmeleri, farklı sonuçları da ortaya çıkarmıştı. Anlaşılan o ki Apple, bu geliştirme karşısında geliştiricilerden farklı istekler de almaya başlıyor olacak.

https://shiftdelete.net/ios-14-facebook-gelirlerini-yari-yariya-azaltacak

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...