Elon Musk, elektrikli Volkswagen ID.3’ü test etti

Share

Elektrikli ve otonom araçlarıyla tanıdığımız Tesla’nın CEO’su Elon Musk, yeni bir Almanya ziyareti gerçekleştirdi. Elon Musk bu ziyarette Volkswagen’in ilk ana akım elektrikli otomobili olacak ID.3 ile test sürüşü gerçekleştirdi.

Elon Musk, Volkswagen ID.3 elektrikli otomobili test etti

Son birkaç yıldır elektrikli otomobil dendiğinde akla ilk gelen şirket olan Tesla ve şirketin CEO’su Elon Musk, Braunschweig Havalaanı’nda Volkswagen CEO’su Herbert Diess ile bir araya geldi.

elon musk volkswagen elektrikli otomobil id.3 test sürüşü

Alman otomotiv devinin MEB platformundaki ilk elektrikli otomobili olacak olan ID.3 ile kısa bir test sürüşü gerçekleştiren Musk, ID.3‘ün direksiyonunu sportif olmayan bir araca göre oldukça beğendi. Bununla birlikte Diess’in bu aracın bir ana akım otomobil olduğunu söyleyerek Elon Musk’ın beklentilerini düşürmeye çalışsa da, Musk’ın “Sadece ivmesini görmek istiyorum” diyerek ID.3’ü zorladığı görüldü.

Videonun altına açıklama ekleyen Herbert Diess, Elon Musk’a ziyareti için teşekkür etti. Musk’ın ID.3’ün yüksek hızlarda ulaştığı torku eleştirdiğini aktaran Deiss, “Bu bir spor araba değil. Bunun için Porsche Taycan‘ı denemelisin.” ifadelerini ekledi.

https://shiftdelete.net/elon-musk-volkswagen-id-3-elektrikli-otomobili-test-etti

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...