Japonya: Olimpiyatlar 2021’de her koşulda gerçekleştirilecek

Share

Japonya Olimpiyat Bakanı Seiko Hashimoto, Tokyo Olimpiyatları’nın, koronavirüsün getirdiği zorluklar ve risklerle bakmaksızın, ‘ne pahasına olursa olsun’ gelecek yıl düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Olimpiyat Oyunları’nın bu yaz gerçekleşmesi gerekiyordu ama salgın nedeniyle ertelendi.

Hashimoto, bugün düzenlediği basın toplantısında “Olimpiyatlara dahil olan herkes hazırlık için birlikte çalışıyor. Sporcular gelecek yıl için büyük çaba sarf ediyor. Olimpiyatları ne pahasına olursa olsun gerçekleştirmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkan Yardımcısı John Coates de dünkü açıklamasında “Covid’le veya Covid’siz” Olimpiyatların gelecek yıl Temmuz’da düzenleneceğini söyledi. Organizatörler, müsabakaların, sporcuların kalacağı Olimpiyat Köyü’ndeki virüs karşıtı önlemler dahil, güvenli şekilde gerçekleşmesi için yeni yöntemler arayışında.

BBC

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...