PlayStation 5 fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

Share

Sızıntılarla gündeme geldi, resmen tanıtılacağı açıklandı, sayısız kez ertelendi. Evet, bu cümleden Sony PlayStation 5 olduğu çok net anlaşılıyor. Ancak bu sefer güzel haberlerimiz var: Sony PlayStation 5 karşımızda! Ayrıca PlayStation 5 oyunlarının bazıları da ilk kez sergilendi. Peki, PlayStation 5 fiyatı ve çıkış tarihi ne zaman?

Sony’nin 11 Haziran’da yaptığı Future of Gaming etkinliğinin son aşamasında uzun süredir merakla beklenen PlayStation 5 tasarımı da ortaya çıktı. Etkinlikte, PlayStation 5’in iki farklı sürümünün tasarımı gösterildi. PlayStation 5 standart ve PS5 Dijital olmak üzere iki farklı model bizleri bekliyor.

playstation 5 fiyatı ve çıkış tarihi

Sony’nin Haziran ayındaki yayınında sadece PS5’in oyunlarını ve çok kısa süreyle yeni konsolun görüntülerini göstermesi tüm oyuncuların tepkisini çekmişti. Sonrasında daha detaylı yayınlanan görsellere, PlayStation 5 ile kullanılacak aksesuarların açıklanmasıyla ilerledi.

DualSense kontrolcüsü, DualSense şarj istasyonu, Pulse 3D kablosuz kulaklık, medya kumandası ve HD kamera gibi aksesuarlar, PlayStation 5 ekosisteminin parçaları olarak dikkat çekiyor.

Sony beklenen açıklamayı yaparak PS5 fiyatı ve çıkış tarihi bilgilerini açıkladı. Etkinlikte yer alan açıklamalara göre PlayStation 5 standart sürüm fiyatı 499,99 dolar, PlayStation 5 Dijital sürüm fiyatı ise 399,99 dolar olarak açıklandı.

PS5’in her iki sürümü de 12 Kasım’da Amerika’da, 19 Kasım’da ise dünya genelinde satışa çıkacak.

Etkinlikte PS5 ile karşımıza çıkacak yeni abonelik sistemi PlayStation Plus Collection hizmeti tanıtıldı. Bu hizmet kısaca PS4‘ün en popüler oyunlarını ve diğer her şeyi PS5’e getiriyor denebilir.

PS5 Showcase etkinliğinde tanıtılan oyunlar:

– Final Fantasy XIV
– Spider-Man: Miles Morales
– Hogwarts Legacy
– Call of Duty: Black Ops Cold War
– Deathloop
– Devil May Cry 5
– Five Nights at Freddy’s
– Fortnite
– GoW: Ragnarok

PlayStation 5 teknik özellikleri

– İşlemci: 8x Zen 2 çekirdek – 3,5 GHz
– GPU: 10,28 TFLOPS, 36 CU 2,23 GHz
– GPU mimarisi: Özel RDNA 2
– Bellek: 16 GB GDDR6 / 256 bit
– Bellek bant genişliği: 448 GB/sn
– Dahili depolama: 825 GB SSD
– IO: 5,55 GB/sn (Ham) 8-9 GB/sn (sıkıştırılmış)
– Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
– Harici depolama: USB HDD desteği
– Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü

https://shiftdelete.net/playstation-5-fiyati-ve-cikis-tarihi-aciklandi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...