Apple gelecek iPhone SE’lerde orta segment ‘B’ işlemci kullanabilir

Share

iPhone SE 2 için Apple B14 Bionic isimli bir işlemcinin üretildiği iddia edildi. Bu iPhone modelinin LCD eşliğinde üretilen ve büyüklüğü 4.7 inç olan bir ekrana ev sahipliği yapacağı söyleniyor.

2021 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceği belirtilen iPhone SE 2 yalnız kalmayabilir. Zira bu işlemcinin bir de iPhone SE 2 Plus’a güç vereceği konuşuluyor.

iPhone SE 2 Apple B14 Bionic işlemcisi ile neler yapabilir?

Bilindiği üzere Apple tarafından tasarlanan A14 Bionic işlemcisinin iPhone 12 serisine eşlik edeceği duyurulmuştu. ABD menşeli teknoloji devinin işlemci konusunda çalışma alanını genişletmek için kolları sıvadığı biliniyor.

“Mauri QHD” isimli bir Twitter kullanıcısı, B14 Bionic adlı işlemcinin daha az şarj tüketip tüketmeyeceğini ve performans konusunda A14 Bionic’ten daha güçsüz olup olmayacağını bilmiyor. Kendisine göre bu işlemci iPhone 12 Mini, SE 2 Plus ve SE 3 gibi diğer modellere de güç verebilir.

iPhone SE 2 Apple B14 Bionic

Yeni bir akıllı telefon modelinde eski modellerde kullanılan işlemcilerden daha güçsüz olan bir işlemcinin kullanılması pek de alışık olunan bir durum değil. Ekran boyutu 5.4 inç olarak duyurulan ve iPhone 12 mini olarak da adlandırılan iPhone 12 de Apple B14 Bionic ile donatılabilir.

2021 yılının ilk aylarında 4G tabanlı iPhone 12 ile tanışabiliriz. iPhone SE 2 Plus’ın ise iPhone SE 2020 için hazırlanan tasarımdan esinlenilerek üretileceği ve 2022 yılında satışa sunulacağı düşünülüyor.

https://shiftdelete.net/iphone-se-2-apple-b14-bionic-islemcisi-ile-donatilabilir

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...