Peugeot 508 PSE tanıtıldı

Share

Bu yıl 210. yaşını kutlayan Peugeot bu kutlamaya yakışan bir model tanıttı. 508 ailesinin en yüksek performans sunan üyesi olan 508 PSE (Peugeot Sport Engineered), geçtiğimiz yıl tanıtılan konsept haliyle neredeyse tıpatıp aynı.

Hem liftback hem de station wagon olarak sunulan model, birçok yerinde kullanılan neon sarısı detaylarla tanınabiliyor. Daha agresif hava girişlerine sahip ön tampon, çamurlukların önü ve arka tamponun arkasına eklenen kanatçıklar, 20 inç çaplı jantlar ve siyah renkli detaylarla öne çıkıyor.

İç mekanında da sarı renkli dikiş iplikleri ve PSE logoları görülebilen otomobilin fren sistemi de sarı kaliperlere sahip. Önde dört pistona sahip bu parçalar 380 mm çaplı disklerle eşleştirilmiş.

Araçların kaputu altındaysa şarj edilebilir hibrit bir sistem bulunuyor. 1.6 litre hacimli, benzinli motor ve bir çift elektrik motoruyla donatılan ikili dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Karma şekilde 360 beygir güç, 520 Nm tork üretebilen güç üniteleri 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.

0’dan 100 km/s sürate 5.2 saniyede ulaşabilen 508 PSE ikilisi sadece elektrik enerjisiyle 140 km/s sürat yapabiliyor. Bu durumda menzil 48 km olarak açıklanıyor. 11.5 kWh kapasiteli pilleri hızlı şarjla 2 saatte dolan otomobillerin ağırlıklarıysa 1.850 (LB) ve 1.875 kg (SW).

https://onurkoray.blogspot.com/2020/09/peugeot-508-pse.html

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...