Avatar 2’nin çekimleri tamamlandı

Share

2009 yılında piyasa giren ve oldukça etki yaratan Avatar’ın devam filminden sevindirici bir haber geldi. Yönetmen James Cameron, koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen Avatar 2 filmi çekimlerinin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca yönetmen, 3. filminde de çekimlerinin yüzde 95 oranında tamamlandığını belirtti.

2009 yılında 3D olarak vizyona girdiğinde inanılmaz olumlu tepkiler alan Avatar’ın devam filminin çekimleri geçtiğimiz yıl Yeni Zelanda‘da başlamıştı. Ancak pandeminin yarattığı ortam nedeniyle çekimler durdurularak ileri bir tarihe ertelenmişti. Bu boşlukta Cameron ve ekibiyse filmin görsel efektleri üzerinde çalıştı. Mayıs ayında prodüksiyonun devam edebileceğine yönelik izinlerin gelmesinin ardından ise, çekimler kaldığı yerden devam etmişti.

Avatar 2 filmi

Cnet’in haberine göre Arnold Schwarzenegger ile gerçekleştirdiği bir video konferansta filme değinen Cameron, Avatar 2’nin tamamlandığını, 3. filmin çekimlerinin ise yüzde 95 oranında bittiğini paylaştı. Pandeminin süreci bir hayli baltaladığına da değinen usta yönetmen, ” Covid bizim gibi herkesi vurdu. Prodüksiyonun 4,5 ayını kaybettik. Biz de filmin Aralık 2022’de vizyona girecek şekilde erteledik. Bunu zaten duyurmuştuk. Ancak filmi tamam hale getirmek için fazladan 1 yılımız olduğu anlamına gelmez. Çünkü Avatar 2’yi teslim ettiğimiz gün, Avatar 3 için çalışmalara başladık. Şimdi Yeni Zelanda’da çekimler gerçekleştiriyoruz. Gitmek için yüzde 10’umuz kaldı. 2. filmi tamamladık ve 3. filmin de yüzde 95’i hazır.” ifadelerini kullandı.

Avatar 2′nin kadrosunda ilk filmde bulunan Sam Worthington, Zoe Saldana, Giovanni Ribisi ve Sigourney Weaver gibi isimler yer alacak. Bunun yanında devam filminde Vin Diesel ve Kate Winslett de kadroda olacak. Herhangi bir erteleme olmazsa 16 Aralık 2022 tarihinde vizyona girmesi planlanıyor. 3. filmin ise bir sene ilerletilerek 2024 yılında beyaz perdede yerini alması bekleniyor.

https://shiftdelete.net/avatar-2-filmi-icin-sevindirici-haber-geldi

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...