FarmVille, 2020 sonunda kapanıyor

Share

Zamanında milyonlarca kişinin her yerde oynadığı Zynga‘nın geliştirdiği Facebook oyunu olan FarmVille, bu yıl sonunda kapatılıyor.

FarmVille 2009 yılında ilk çıktığında Facebook hesabı olmayan insanlara dahi Facebook hesabı açtırmış bir oyun olmasıyla ünlüdür.

Geliştirici Zynga, “2009‘daki çıkışından bu yana geçen 11 yılın ardından, Facebook’taki FarmVille oyunumuzun bu yıl sonunda kapatılacağını resmi olarak duyuruyoruz.” açıklamasında bulundu.

Oyunun kapatılmasındaki asıl sebep Adobe’un Flash Player desteğinin tüm web tarayıcılarında sonlandırması. Flash Player‘ın da bu yıl sonunda web tarayıcılarındaki desteği kesilecek. Bu desteğin kesilmesiyle birlikte Facebook üzerindeki tüm Flash Player tabanlı oyunların da sonu gelecek.

Geliştirici ekip ek olarak oyunu seven topluluk tarafın için de bir açıklamada bulundu ;

“Birçoğunuzun en başından beri bizimle birlikte olduğunuzu ve bu oyundan en az bizim kadar zevk alan küresel bir topluluk olduğunun da farkındayız. Bunun için teşekkür ederiz.”

Oyunu sevenler için de güzel bir haber veren geliştirici ekip, yakında oyunun tamamen yeni bir sürümü olan FarmVille 3‘ü Mobil platformlar için yayınlayacak.

https://shiftdelete.net/farmville-bu-yil-sonunda-kapaniyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...