Samsung Galaxy A72, beş kamerayla gelebilir

Share

Samsung Galaxy A serisi ile tüm dünyada ve özellikle ülkemizde oldukça sevilen ve satış rekorları kıran telefon oldu. Samsung, A serisi telefon modellerine bir yenisini daha ekleyeceği öğrenildi. Samsung Galaxy A72 ilklerin telefonu mu olacak?

Geçen yıl Aralık ayında Samsung, Galaxy A71 akıllı telefonunu tanıttı. Güney Koreli bir yayın tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre Samsung’un Galaxy A72 akıllı telefon üzerinde çalıştığını ortaya koyarak beklentileri yükseltti. Bu bilgiye göre de Galaxy A72’nin Samsung’un arka tarafta beş kameralı ilk akıllı telefon olarak geleceği iddia ediliyor.

Samsung Galaxy A72 şirketin ilk 5 kameralı telefonu olacak. Bu kameralar ise 64 Megapiksel ana kamera, 12 Megapiksel ultra geniş kamera, 3x yakınlaştırma imkanı sunan 8 Megapiksel telefoto, 5 Megapiksel makro ve 5 Megapiksel bokeh kamera olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. Ön tarafta ise cihazın 32 Megapiksellik bir ön kamerasına sahip olması da ihtimallerin dahilinde.

Sızan diğer bir bilgiye göre, A72’nin optik görüntü sabitleme (OIS) özelliğine sahip ilk A serisi telefon olacağını iddia edilmişti ancak Galaxy A5 2016 sürümü OIS desteğiyle gelmişti. Samsung’un orta sınıf telefonlarından hiçbiri bu özelliği içermiyordu. Bu telefon acaba orta segment bir telefon olarak mı satışa çıkacak henüz bilinmiyor.

Samsung’un bu akıllı telefon için büyük umutları var, toplam satışların Samsung’un toplam hacminin yaklaşık %10’u olacak şekilde 30 milyon olarak tahmin edildiği iddia ediliyor.

https://shiftdelete.net/samsung-galaxy-a72-ilklerin-telefonu-mu-olacak

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...