Trump tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı

Share

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının üzerinden 24 saat geçmeden Marine One adlı özel Beyaz Saray helikopteriyle hastaneye kaldırıldı.

Trump, kendisini hastaneye götüren helikoptere maske takarak ve takım elbise giymiş şekilde bindi

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Trump’ın tedbir amaçlı olarak Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’ne götürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Başkan Trump’ın “kendisini yorgun hissettiği ama moralinin yerinde olduğu” kaydedildi.

Trump da daha sonra Twitter hesabından 18 saniyelik bir video yayımladı.

Trump videoda; “Muazzam destekleri nedeniyle herkese teşekkür etmek istiyorum. Walter Reed Hastanesi’ne gidiyorum. Çok iyi iş çıkardığımı düşünüyorum ancak her şeyin yolunda olduğundan emin olmak istiyoruz. First Lady de çok iyi iş çıkarıyor. Çok teşekkür ederim. Desteğinizi çok takdir ediyorum ve asla unutmayacağım” dedi.

Beyaz Saray’dan daha önce yapılan açıklamada ise Trump’ın hafif semptomlar geçirse de görevinin başında olduğu duyurulmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump

CBS News kanalına göre Trump, düşük dereceli ateş dahil bazı hafif semptomlar gösteriyor.

Trump ile birlikte eşi First Lady Melanie Trump’ın test sonucu da pozitif çıkmış, çift daha önce kendilerini Çarşamba günü geç saatlerde Beyaz Saray’da karantinaya almıştı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Trump’ın 3 Kasım’daki başkanlık seçimlerindeki rakibi Joe Biden’ın testleri ise negatif çıkmıştı.

BBC

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...