Coronavirüs pozitif çıkan Trump’ın aracıyla destekçilerini selamlaması tepki çekti

Share

Coronavirüs testi pozitif çıkan ve hastanede tutulan ABD Başkanı Donald Trump’ın kısa bir süreliğine aracıyla hastaneden çıkıp destekçilerini selamlayıp teşekkür etmesi tepki çekti.

Trump’ın aracı, kurşunlara ve kimyasal silah saldırılarına karşı korunaklı bir zırha sahip. Bu da araç içinde hava dolaşımını kısıtlıyor.

Trump, Pazar günü Walter Reed hastaesinden çıkıp aracının arkasında yüzünde maskesiyle destekçilerine el salladı. Aracın içinde Trump’a yüzleri maskeli gizli istihbarat servisi ajanları eşlik etti.

Trump’ın hastaneden çıkmasını eleştiren George Washington Üniversitesi afet tıbbı doktoru James Phillips Twitter hesabından “Hasta olabilirler. Öle bilirler. Bir siyasi oyun için. Bir tiyatro oyunu için Trump’ın talimatıyla hayatlarını riske atıyorlar. Bu delilik” dedi.

Trump’ın ziyaretinden kısa bir süre sonra bir Beyaz Saray yetkilisi Trump ve çalışanların korunması için ‘gerekli önlemlerin alındığını’ söyledi. Yetkili, “Sağlık ekibi, Trump’ın çıkışını güvenli bulup izin verdi” dedi.

Trump’a siyasetçiler de tepki gösterdi. Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyesi Hakeem Jeffries, Twitter’da “205.000’den fazla Amerikalı öldü. Liderlik yapacak birine ihtiyacımız var, gazetecilere poz verecek birine değil” sözleriyle eleştirdi.

First Lady, Trump’ı ziyaret etmeyecek

Trump’ın destekçisi İngiliz siyasetçi Nigel Farage ise Trump’ın kararını doğru bulduğunu belirtip “Amerikan halkı Trump’ı bu yüzden seviyor” dedi.

Barack Obama döneminin üst düzey yetkililerinden Brett Bruen de BBC Dünya Servisi’ne açıklamasında Trump’ın, çalışanların ve Walter Reed Hastanesi personelinin ‘gazetecilere poz için’ gizli servis görevlilerini böyle bir tehlikeye atmalarından kaygı duyduğunu söyledi.

Diğer yandan NBC news kanalı da, Melania Trump’ın ‘çalışanları riske atmamak için’ eşi Donald Trump’ı ziyaret etmeyeceğini duyurdu.

Cumartesi günü NBC’ye konuşan bir yetkili “Covid hastası. Bu da ona aracında eşlik edecek kişileri ve onunla yürüyecek sağlık çalışanlarını riske atmak olur” dedi.

BBC

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...