Bing isim değiştirdi!

Share

Microsoft tarafından geliştirilen Bing, isim değişikliği yaşadı. Değişiklikle birlikte isimde “Bing” kalsa da geliştirici firmanın öne çıkması sağlandı. Her ne kadar Google arama motorları içinde lider olsa da hatırı sayılır derecede Bing kullanımı da bulunuyor.

İlk olarak 2009 yılında kullanılmaya başlanan Bing, “alışkanlıkları değiştirme” ismiyle çıkış yapmıştı. Bu nedenle de dikkatleri üzerine çekmişti. Şu anda 40 dilde kullanılabilen arama motoru dünyada en çok ziyaret edilen siteler arasında 37. sırada bulunuyor.

Bing günümüzde en çok kullanılan arama motorlarından biri. Geliştirici Microsoft da kendi tarayıcısı üzerinde varsayılan arama motoru olarak Bing’i ayarlayarak kullanımı artırmaya çalışıyor. Şimdi firma arama motorunun firmayla daha çok anılması için isim değiştirdi.

Bing isim değişikliği sonrasında “Microsoft Bing” olarak adlandırıldı. Bu yöntemle firmanın isminin daha çok öne çıkması amaçlanıyor. Yayınladığı bir blog yazısıyla değişikliği duyuran firma, neden böyle bir adım atıldığını açıklamadı.

bing isim değişikliği

Daha önce de Office 365 olan hizmetin adı Microsoft 365 olarak değiştirilmişti. Öte yandan Surface ve Xbox için henüz Microsoft ismi kullanımı yapılmıyor.

Bu adımla birlikte firmanın bütün hizmetlerini tek isimde toplayarak kullanıcılar üzerinde etkisini artırmaya çalışıyor.

https://shiftdelete.net/bing-isim-degisikligi-yapildi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...