Robert Downey Jr. Sherlock Holmes evreni oluşturmak istiyor

Share

Uzun süredir sinemada gişeyi domine eden Marvel Sinematik Evreni’nde Tony Stark / Iron Man rolüyle yer alan ve Avengers: Endgame ile seriye veda eden Robert Downey Jr, gelecek planları hakkında konuştu. Sherlock Holmes 3 için hazırlık aşamasında olan usta oyuncu serinin Avengers gibi bir evren haline gelebileceğini savundu.

Arthur Conan Doyle’un Sherlock Holmes’ün maceralarını anlattığı eserleri birçok kez diziye ve filme dönüştürüldü. Bu uyarlamalar arasında Robert Downey Jr.’ın Sherlock Holmes’ü fazlasıyla beğenilenlerden biri oldu. Downey Jr.’lı Sherlock Holmes 3 yoldayken oyuncu, karakterle ilgili düşüncelerini ve gelecekte yapılmasını umduğu şeyleri anlattı.

Robert Downey Jr. Sherlock Holmes evreni oluşturmak istiyor - 2

Robert Downey Jr, herlock Holmes’un özellikle spin-off filmlerinin çekilmesini istediğini söyledi.

Robert Downey Jr. Sherlock Holmes evreni oluşturmak istiyor - 3

Sherlock Holmes dünyasının da bir sinematik evrene dönüştürülmesi gerektiğini savunan Robert Downey Jr. konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu noktada gerçekten hiçbir yerde bir gizem evreninin yaratılmadığını düşünüyoruz ve bence Conan Doyle bugünlerde bu konunun ustası. Bana göre çeşitliliğin değerli taraflarını alıp spin-off yapamadığımız sürece neden üçüncü filmi çekiyoruz?”

“Marvel’da 10 yıllık deneyimle birlikte evreni inşa etmelerini izlemenin, tüm fırsatları görmenin paha biçilemez olduğunu düşünüyorum. Bu tıpkı ustalık dersi gibiydi. Gerçekten ne yaptıklarını biliyorlardı ve bu çalışkan insanlar gelişmelerini sağlayan tek bir vizyona kilitlenerek ilerlediler. Ama bizler taklitçi değiliz. Başka bir yerde yapılmış şeyleri birebir almak istemiyoruz. Ama bu modelin hiç olmadığı kadar boyutlu hale geldiğini düşünüyorum.”

Robert Downey Jr. Sherlock Holmes evreni oluşturmak istiyor - 6

Sherlock Holmes 3 çekimlerine henüz başlanıp başlanmadığı bilinmiyor.

Robert Downey Jr. Sherlock Holmes evreni oluşturmak istiyor - 7

Anvek Jude Law ve Robert Downey Jr. yeni filmde bir kez daha bir araya gelecek.

Downey Jr.’ın yıldızı olacağı Sherlock Holmes 3’ün yönetmenliğini Dexter Fletcher üstlenecek.

Filmin 2021’in Aralık ayında vizyona girmesi planlanıyor.

NTV

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...