POCO F1’in ‘gerçek’ halefi geliyor

Share

2018 yılına damgasını vuran akıllı telefonlardan biri şüphesiz POCO F1’di. Uygun fiyatı ve amiral gemisi özellikleri ile teknoloji severlerin kalbinde taht kuran cihazın halefi için bir açıklama yapıldı. Bu yıl piyasaya sürülen POCO F2’nin, öncülü kadar başarılı olamamasının ardından Çinli üretici sessizliğini bozdu. POCO F1 halefi olarak adlandırabileceğimiz model için iddialar tartışılmaya başlandı.

POCO F1 halefi hakkında ilk açıklama

Xiaomi’nin alt markası olan POCO, yüksek performansı olabildiğince uygun fiyata sığdırmaya çalışıyor. Şirket 2018 yılında bunu oldukça iyi bir şekilde başardı. POCO F1’in yakaladığı başarının ardından yaşanan düşüş akıllarda soru işaretleri bırakmıştı. POCO tarafından gelen açıklamaya göre POCO F2 aslında ilk neslin halefi olacak olan cihaz değildi.

poco f1 halefi

Zaten POCO F2’ye baktığımız zaman fiyat etiketini oldukça yükselten 5G gibi detaylar görüyoruz. Böyle özelliklere sahip bir cihaza fiyat/performans gözüyle bakmak 2020 yılında pek doğru değil. Zira 5G teknolojisi yeni olduğu gibi maliyetli de. POCO’nun piyasaya süreceği sonraki model ise tamamen uygun fiyat ve performans odaklı olacak. Bu modeli POCO F1’in halefi olarak adlandırabileceğiz.

Ufukta görünen model için internette bazı fikirler mevcut; bunların en çok destekleneni Snapdragon 875 işlemcisinin Lite modelinin geleceği yönünde. Eğer Snapdragon 875’in daha ucuza mâl edilen bir modeliyle karşılaşırsak yeni nesil POCO’da bu işlemciyi görebiliriz.

Apple ve Google’ın tek arka kamera ile oldukça iyi işler çıkarabildiğini gördük. Eğer Xiaomi tarafında iyi bir kamera yazılımı görürsek birden fazla arka kameraya gerek kalmayabilir.

Şirketten gelen açıklama POCO F1 halefi iddialarını doğruluyor olsa da olasılıklar epey fazla.

https://shiftdelete.net/poco-f1-halefi-oldukca-iddiali-geliyor

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...