Google Pixel 5 satışları iyi başladı

Share

30 Eylül’de tanıtılan Google Pixel 5, kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Özellikle kamerası ile iddialı olan Pixel 5, Google tarafından 3 yıllık güncelleme garantisi kapsamı altında. Pixel 5 haricinde herhangi bir XL modeli üretilmeyecek. Ancak Pixel 5 modeline, daha uygun fiyatlı Pixel 4a 5G modeli eşlik edecek. Son gelen haberlere göre ise, Google’ın yüzü Pixel 5 satışları sebebiyle gülüyor.

Henüz kesin olmasa da yeni Pixel 5 modellerinin ülkemizde satılması beklenmiyor.

Yeni telefonlarını tanıtan Google, telefonlarını 5G özelliği ile de desteklemiş durumda. Google, bu yıl içerisinde 1 milyondan az Pixel 5 satmayı planlıyor. Ancak ön sipariş rakamlarına göre, Google bu tahmininde yanılabilir. Henüz resmi olarak satışa sunulmayan cihazlar, 15 Ekim‘de yapılacak lansman ile birlikte satışa çıkacak.

Ön siparişe açılan Pixel 5’in Almanya, İngiltere ve İrlanda‘da stokları tükenmiş durumda. Bu yıl yapılacak olan Pixel 5 satışları, Google’ın beklediğinden daha iyi geçebilir. Bu tarz ön sipariş stoklarının tükenmesi, Samsung ve Apple gibi markalar için sık sık görünse de Pixel serisi için alışılagelmiş bir durum değil. Amerika’da ise ön sipariş stokları mevcut durumda.

Google Pixel 5 özelliklerine kısaca değinecek olursak telefon, 5G destekli Snapdragon 765G işlemcisi ile geliyor. Bu yıl farklı bir karar veren Google, Pixel 5 modelinde amiral gemisi bir işlemci kullanmamayı tercih etmiş. 1080 X 2340 çözünürlüğünde OLED bir ekran ile gelen telefon, 90 Hz ekran tazeleme özelliğine sahip. Kamera tarafında ise Pixel 5, 12 Megapiksel geniş açılı ve 16 Megapiksel ultra geniş açılı olmak üzere toplamda iki arka kameraya sahip. Ön tarafta ise 8 Megapiksellik bir kameraya yer verilmiş. 18W hızlı şarj ile gelen telefon, 4000 mAh batarya kapasitesine sahip. 8 GB RAM ve 128 GB depolamaya sahip modelin ön sipariş fiyatı 700 dolar.

https://shiftdelete.net/pixel-5-satislari-googlein-yuzunu-gulduruyor

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...