Meraklı Çakıl Çiçekçide – Nazlı Deniz Güler

Share

Rengarenk çiçeklerin güzel kokusu ile sizi kendine çekecek bir çiçekçi dükkanına konuk oluyoruz bu kitapta. Bu sefer bir çocuğun bakış açısı ve çiçekçi dükkanının sahibinin bakış açısının farklılığı gözler önüne sermiş yazar.

Anladığım kadarıyla Meraklı Çakıl’ın başka maceraları da mevcut. Arka Kapak yazında şu yazıyor: “Meraklı mı meraklı, sevimli mi sevimli Çakıl’ın her macerasında bir duygu gizli.”

Bu kitapta da üzülmek duygusunu işlemiş yazar. Ancak üzülmek de kişinin bakış açısı ile harmanlayarak anlatmış. Okurken her yaştan kişinin kendinden izler bulacağı bir öykü. Üzülmek nedir? Üzüldüğünüz onca olayı başka bir bakış açısı ile düşünün. Aslında üzülmek yerine düşünülürse belki de sizin hayatınızı etkileyecek bir olay olabilir.

Bardağın dolu tarafından bakmak, diye bir tabir vardır. İşte bu sımsıcak öyküyü okurken aklıma bu deyim geldi. Bakış açısı hayatımızı o kadar çok etkiliyor ki belki de bu durumu değiştirmeye çalışırsak daha mutlu oluruz.

Kitabın içinde renkli çizimlerin olması çocukların dikkatini çekiyor ve kitabı daha net anlıyorlar. Burcu Yılmaz tarafından resimlenmiş.

Ben yazarın dilini beğendim. Çocuklar için farklı bakış açıların bir olay zerinden anlatılması onların zihninde oturacaktır ve düşüneceklerdir.

Kitap +5 yaş için uygun.

Çocuk kitapları okumaktan hoşlanıyorsanız bakmanızı öneririm.

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...