Makyajlı 2021 Opel Crossland tanıtıldı

Share

Opel’in makyajlı modelleri arasına bir SUV katıldı. Alman markanın küçük SUV seçeneklerinden olan Crossland X, yeni görünümüyle birlikte isminden “X” harfini attı. Ayrıca modelin sunduğu güvenlik yardımcılarının sayısında da artış var.

Makyajlarda genelde ilk değişen yer farlar olsa da Crossland’in önünde tek değişmeyen şey farlar olmuş. Onun yerine panjur iptal edilip bu parçalar geniş bir siyah siyah parçayla birbirine bağlanmış. Yeni tamponda daha büyük hava girişleri ve daha küçük sis farları kullanılmış.

16 ve 17 inç çaplı jantları farklı tasarımlara kavuşan otomobilin arkasında da stoplar siyah bir şeritle birbirine bağlanmış. Model ismi logonun altına alınırken her iki tamponda sunulan gri koruma bölümünün şekli değiştirilmiş.

İç mekanda farklı trim parçaları ve döşeme seçenekleri dışında dokunmatik ekrana yeni yazılım yüklediğini açıklayan Opel, güvenlik donanımında yaya tanımlama yardımcılı acil fren desteği ve yorgunluk uyarısını bulunduruyor.

Kaputu altında 1.2 litre hacimli motorun atmosferik emiş ve turbo beslemeli seçeneklerini sunan Crossland bu ünitelerden 83, 110 ve 130 beygir güç alabiliyor. 1.5 litre hacimli Diesel ünitelerse 110 ve 120 beygir gücünde. Önden çekişli araçlarda motor seçeneğine göre 5 veya 6 ileri vitesli manuelle 6 ileri vitesli otomatik şanzıman sunuluyor.

https://onurkoray.blogspot.com/2020/10/opel-crossland.html

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...