Boeing 737 Max, tekrar uçuş izni almaya yakın

Share

Boeing’in 2018 ve 2019’da yaptığı iki kaza sonucu yere indirilen Boeing 737 Max tipi yolcu uçaklarının tekrar uçuş izni almaya yakın olduğu belirtildi.

AB Hava Güvenliği Ajansı da cuma günü 737 Max’lere tekrar uçuş izni vermek üzere olduğunu bildirdi. Ancak resmi iznin çıkmasının bir ayı bulabileceği belirtiliyor.

CNN’in aktardığına göre son gelişmelerle bile birlikte uçakların tekrar yolcu taşımaya başlaması 2021’i bulabilir. Boeing’in hâlâ bitirmesi gereken bürokratik süreçler, tamiratlar ve pilot eğitimleri var.

Bloomberg’e konuşan ABD Federal Havacılık Kurumu (FAA) Direktörü Patrick Ky, Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda Boeing’in kaydettiği ilerlemeden memnun olduklarını ifade etti. Ky, 737 Max’lere onay verildikten sonra bile uçakların yazılımında bir güncellemeye gidilmesini isteyeceklerini belitti. FAA direktörü bu güncellemenin iki yıl sürebileceğini ifade etti.

FAA, 737 Max kullanacak pilotların geçmesi gerektiğini düşündüğü eğitimin taslağını yayınladı. FAA’nın eski bir pilot olan Başkanı Steve Dickson geçen ay 737 Max’i kendisi denemiş; gördüklerinden memnun olsa da hâlâ birkaç tane ufak değişiklik yapılması gerektiğini ifade etmişti.

Endonezya ve Etiyopya’da MAX 8’lerdeki teknik hatalar sebebiyle meydana gelen kazalarda 346 kişi hayatını kaybetmiş, ardından Mart 2019’da da bu tip uçaklar dünya çapında uçurulmamaya başlamıştı. Daha sonra ortaya çıkan mesajlaşmalar şirketin uçakta bir tür problem olduğundan haberdar olduğunu gösterdi.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...