Apple Watch SE ısınma sorunuyla gündemde

Share

Kullanıcılarla yakın zamanda buluşan Apple Watch SE, ısınma sorunu ile gündem oldu. Watch Series 6’ya göre uygun fiyatlı olarak kullanıcılarla buluşan oyun, kullanıcıların paylaştığı sorun ile kendisini gösterdi. Kullanıcılar, akıllı saatin fazla ısındığını ve bunun sonucunda da yanma meydana geldiğini belirtti.

Ortaya çıkan görüntülerde de akıllı saatin ekranında yanık kendisini gösteriyor. Bu da kullanıcıların saatin yandığına dair yaptığı paylaşımın kanıtı olmuş oldu. Modelin uygun fiyatlı olarak satışa çıkması ve bu sorunun yaşanması akılları karıştırdı.

Şimdiye kadar 6 farklı kullanıcıda söz konusu hata kendisini gösterdi. Bu 6 kullanıcısının altısında da akıllı saatin sağ üstünde yanık izi oluştu. Kimi modelde bu yanık izi küçük haldeyken kimi modeller büyük olarak dikkat çekiyor. Öte yandan aşırı ısınma sonrasında bazı kullanıcıların bileğinde de yanık izleri görülebiliyor.

apple watch se ısınma sorunu

Güney Kore’deki kullanıcılarda baş gösteren Apple Watch SE ısınma sorunu için herhangi bir açıklama yapılmadı. Öte yandan bu ısınmaya yol açan durumun ne olduğu da bilinmiyor. Konu hakkında paylaşım yapan kullanıcı, akıllı saati 8 Ekim tarihinde satın aldığını, 9 Ekim akşamı saatle uyuduğunu ve 10 Ekim sabahında bileğinde sıcaklık ile uyandığını aktardı. Bu tarihten sonra akıllı saatin çalışmadığını beliren kullanıcı, bileğinde de iz olduğunu fark ettiğini söyledi. Bunun yaşanmasının ardından kullanıcı ürününü yenisiyle 16 Ekim tarihinde değiştirdi.

apple watch se ısınma sorunu

Sorun hakkında yapılan tahminlerde Taptic Engine (titreşim motoru) kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyor. Sorunun şimdilik Güney Kore’de baş göstermesi de ilginç karşılandı. Ancak Güney Kore odaklı yapılan üretimlerde tercih edilen tedarikçilerden kaynaklı bir problem yaşanıyor olabilir.

https://shiftdelete.net/apple-watch-se-korkutan-bir-sorun-ile-gundemde

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...