MagSafe, eski iPhone’ları yavaş şarj ediyor

Share

iPhone 12 ile beraber tanıtılan Apple’ın kablosuz şarj aleti MagSafe, geri dönüşüyle çoğu kullanıcıyı sevindirdi. Ancak satışa çıkmasından sonra gerçekleşen testler, çok da mutlu edici veriler sunmadı.

Yuvarlak mıknatıslı bir yapıda olan MagSafe, kablosuz olarak 15W güç sunuyor. Kablosuz şarj destekleyen iPhone 8, 8 Plus, X, XS, XS Max, XR, SE (2. nesil), 11 ve 11 Pro modellerinde de kullanılabilen bu aksesuarın, iPhone 12 olmayan modellerde daha yavaş şarj ettiği ortaya çıkarıldı.

iPhone XS Max üzerinde iki test gerçekleştirildi. İlkinde pil seviyesi yüzde 1’e düşürüldü ve uçak modu aktif edildi. Ardından yarım saat şarj edildi. İlk testte MagSafe, iPhone XS Max’i yarım saatte yüzde 13 şarj ederken, ikinci testte de yüzde 14 şarj etti.

eski iphone magsafe

Hızlı kablosuz şarj özellikli diğer cihazlarla da karşılaştırıldığında, 7.5W’lık hızlı kablosuz şarj özellikli cihaz ile XS Max, yarım saatte yüzde 25’e kadar şarj oldu.

Test sonuçlarıyla, yeni MagSafe aksesuarının sadece iPhone 12 ile yüksek performans verdiği ortaya çıkmış oldu.

https://shiftdelete.net/eski-iphone-modelleri-icin-magsafe-surprizi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...