Xiaomi Mi Smart Band yakında ateş ölçebilir

Share

Xiaomi ve Amazfit, Covid-19 salgınının yeniden patlama yaptığı şu dönemde, giyilebilir cihazlarına son derece faydalı bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Bu şirketlerin bileklikleri ateş ölçebilecek.

Xiaomi ve Amazfit’in giyilebilir cihazlarına “vücut ısısı ölçme” özelliği kazandıracak yeni bir güncelleme üzerinde çalıştıkları söyleniyordu. Mi Fit uygulamasının kodunda, bu yönde bazı ipuçları bulundu.

Vücut ısısını ölçme yeteneğinin Xiaomi Mi Smart Band 2, Mi Smart Band 3, Mi Smart Band 4, Mi Smart Band 5 ve Amazfit Band 5 modellerine eklenmesi bekleniyor. Yani çok yakında bu akıllı bilekliklerin hepsi ateş ölçebilecek.

Xiaomi Mi Band 5 yakında ateşinizi ölçebilecek

Nabız ölçümünü temel alacak

Yukarıda isimlerini sıraladığımız giyilebilir cihazlara eklenecek yeni özellik, nabız ölçümüne dayanacak. Zira vücut sıcaklığındaki her 1 derecelik artış, nabız hızını da 7-8 atım artırıyor (Liebermeister Kuralı).

Xiaomi Mi Band 5 yakında ateşinizi ölçebilecek

Xiaomi Mi Smart Band 5 ve Amazfit Band 5 gibi cihazların nabız hızındaki artışı takip edip bunu yüksek ateşle ilişkilendirebilmesi, şüphesiz ki Covid-19 salgınının yeniden yükselişe geçtiği şu dönemde son derece faydalı olacak.

https://www.donanimhaber.com/xiaomi-mi-band-5-yakinda-atesinizi-olcebilecek--126152

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...