2021 Fiat Egea serisi tanıtıldı

Share

Fiat’tan Türkiye pazarı için çok önemli bir haber geldi. İtalyan üreticinin Avrupa pazarlarında Tipo ismiyle satılan modeli Egea makyajlandı.

Üstelik otomobilde artık yeni bir motor ve gövde seçeneği de sunuluyor.

Üst versiyonlarda LED farlara kavuşan Egea’nın ön panjuru ve burada yer alan logosu yenilenirken tamponda yapılan yenilikler daha bol kromaj kullanımıyla kendisini belli ediyor. Yenilenen jant tasarımları ve LED ize sahip stoplar da yeni.

Cross isimli gövde seçeneği hatchback gövde temelli olan otomobil bu araçtan 7 cm daha yüksek. Taban yüksekliği de 4 cm’lik artışta olan otomobilde farklı bir ön panjur, 17 inç çaplı jantlar, korumalara sahip çamurluk ve tamponlar görev yapıyor.

İç mekanında da yenilikler bulunan Egea ailesinde dijital gösterge paneli, geniş ekranlı bilgi-eğlence sistemi, yeni trim parçaları ve farklı bir direksiyon simidi sunuluyor. Aracın donanımına ön park sensörleri, kör nokta uyarısı, geri görüş kamerası, şeritte kalma yardımcısı, temessız şarj istasyonu ve tabela tanıma eklenmiş.

Kaput altında iki adet 95 beygir gücünde motor barındıran Egea’da bu ünitelerden ilki 1.4 litre hacimli, atmosferik emişli, ikincisiyse 1.25 litre hacimli turbo Diesel. 1.6 litre hacimli Diesel üniteyse artık 130 beygir gücünde. En büyük yenilikse 100 beygir güç, 190 Nm tork üretebilen, 1 litre hacimli, 3 silindirli, turbo benzinli ünite. En güçlü Diesel motor, 6 ileri vitesli DCT ile sunulurken yeni motor sadece manuel şanzımanla satılacak.

https://onurkoray.blogspot.com/2020/10/fiat-egea.html

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...