Coronavirus IQ düşürüyor!

Share

Coronavirüs tehlikesi hâlâ geçmemişken, virüse yakalanıp hastalığı ağır bir şekilde geçiren kişilerde yeni bir yan etki görülüyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, coronavirüse yakalanan kişilerin beyinlerinin de hasar aldığı ve bu sebeple de 10 yıl yaşlandığı ve IQ seviyelerinin düştüğü belirtiliyor. Koronavirüsünün yeni yan etkisi: IQ düşürüyor!

Koronavirüs salgını milyonları etkisine almışken, hastalığı yenen kişiler için ortaya atılan yeni araştırma sonuçları şaşırtıyor. Daily Mirror’da yer alan habere göre, Imperial College London, Cambridge Üniversitesi, King’s College London ve Chicago Üniversitesi gibi saygın kuruluşların ortaklaşa çalıştığı bu yene araştırma yeni tip virüsün insan beyninde bıraktığı hasar üzerineydi.

Hastalığı ağır geçirenler ve solunum ünitelerine bağlanan kişilerde, hastalığı atlatsalar bile akciğer ve solunum yollarında hasar bıraktığı ortaya çıkmıştı. Yeni araştırmalara göreyse bu virüs beyinde de önemli hasarlar bırakıyor.

Koronavirüsünün yeni yan etkisi, Koronavirüsü IQ düşürüyor

Araştırmanın başındaki isimlerden olan, Imperial College London’dan Dr. Adam Hampshire, virüsü yenen bazı hastaların beyinlerinin 10 yıl yaşlandığı ve bazılarının IQ seviyelerinin düştüğünün gözlemlendiğini söyledi. Peki, bu sonuca nasıl ulaşıldı? Araştırmacılar koronavirüsü atlayan yaklaşık 85 bin kişiye zeka testi uyguladı. Bu hastaların virüsü ağır atlatanlarda IQ testi sonuçlarında 8,5 puanlık bir düşüş gözlemlendi.

https://shiftdelete.net/koronavirusu-agir-atlatanlarda-yeni-sorun-iq-dusuyor

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...